Inaktiv platsannons

SevenDay söker erfaren och driven Riskanalytiker i Stockholm

Om tjänsten

Är du en person som älskar att analysera samtidigt som du är kommunikativ? Drivs du av att jobba strukturerat och metodiskt? Trivs du in en roll där du får ta mycket eget ansvar?

Då har SevenDay din nästa tjänst!

SevenDay behöver stärka upp på sin kreditavdelning med en erfaren riskanalytiker. Du kommer i huvudsak att jobba med konsumentkrediter och analysera dessa samt se risker kring dem. SevenDay ägs av BNP Paribas och är inne i spännande tillväxtfas. Du välkomnas till trevliga kollegor och deras ljusa kontorslandskap i Kista. 

Arbetsuppgifter; 
Du kommer huvudsakligen arbeta självständigt inom riskhanteringen kring konsumentkrediter med stöttning från kreditchefen. Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak att vara;

  • -Uppföljning av interna rapporteringskrav och löpande uppdateringar av dessa
  • -Monitorering och uppföljning av beslutsmodeller, credit scoring
  • -Projekt och leveransuppföljning på nordisk nivå
  • -Sammanställa riskrapporter
  • -Följa upp befintlig kreditportfölj och identifiera riskfaktorerna
  • -Riskhantering av portfölj, bedömning och uppföljning av kostnaderna för riskutveckling
  • -Använda statistisk metod vid behov

I tjänsten ingår även att underhålla och utveckla befintliga analyser och rapporter, utveckla processerna och det ställs krav på att du följer regler och lagar för kreditbedömning. För att trivas i rollen krävs det att du är strukturerad och noggrann med starka kvantitativa egenskaper.

Kvalifikationer;
Du ska ha en universitetsutbildning inom matematik/statistik/eller finans. Du ska ha minst tre års erfarenhet av att ha jobbat som riskanalytiker av konsumentkrediter. Du ska känna dig bekväm med statiska program som R, SAS eller SQL. Du är flytande i tal och skrift i både svenska och engelska då en del kommunikation sker på engelska. Du har självklart mycket starka skills i Excel.

För att trivas hos SevenDay ställs det krav på att du driven och ansvarsfull, är en problemlösare som är duktig på analyser. Du är en teamplayer som jobbar proaktivt och har lätt för att ta initiativ. I denna tjänst kommer du att ha mycket kontakt både internt men även externt därför ställer det krav på att du är kommunikativ och relationsbyggande. Du är självgående och inte rädd för att ta tag i arbetsuppgifter.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Ekonomi / Juridik | Deltidsjobb