Inaktiv platsannons

Metodikutvecklare CAD "Catia V5/3DExperience" i Karlskoga

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Till ett av våra kontor på mekanikavdelning söker vi nu en ny medarbetare som ska arbeta med metodikutveckling. Avdelningen har cirka 120 medarbetare som arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård. Avdelningen är fördelad på tre från varandra geografiskt skilda platser, varav två i Karlskoga och en i Linköping. Den nu lediga tjänsten har placering på Kulltorpskontoret, Björkborns industriområde, i Karlskoga. Resor mellan verksamhetsorterna förekommer.

Din framtida utmaning

Kulltorpskontoret består idag av ca 60 personer som arbetar med utveckling av våra produkter. Ditt arbete består av att tillsammans med andra i ett team, spridda mellan orterna, vidareutveckla och förvalta vårt CAD-verktyg och av stötta ingenjörerna i CAD-arbetet.

Den du är idag

Arbetet är fritt men kräver samarbete med resten av teamet. Rollen kräver också att du är välorganiserad som person och att du är duktig på att planera din arbetsdag, då arbetet kan bli hektiskt tidvis. Då mycket av arbetet handlar om kommunikation med personer som har olika bakgrund är det viktigt att du är socialt orienterad och villig att skapa rätt förutsättningar för en god dialog.

Du skall ha stor vana av att arbeta med Catia och PDM-system och vara intresserad av att utveckla CAD-metodik. Har du arbetat inom stödjande funktioner i tidigare roll är det meriterande. Då vi nu växlar upp till Dassault 3DExperience från Catia V5 och arbetar enligt MBD i våra nyutvecklingsprojekt vill vi att du ser nyttan i nya verktyg och metoder.  

Är du vår nästa medarbetare? Vi ser fram emot din ansökan.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlskoga
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Karlskoga | IT | Heltidsjobb (förstajobb)