Inaktiv platsannons

Chef Sensorfusion och taktisk styrning i Arboga

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Inom området Taktiska system utvecklar vi taktiska förmågor inom teknikområdena kommunikation och datalänkar, målinmätning, identifiering, telekrig, spaning och beslutsstöd (sensorfusion och taktisk styrning), för bemannade och obemannade flygande produkter. Resultatet av vår design implementeras i utrustning utvecklad av underleverantörer samt egen mjukvara i delsystemens datorer.

Teknikområdet Sensorfusion och Taktisk styrning (Beslutsstöd) ansvarar för utvecklingen av de centrala funktionerna i det taktiska systemet. Det innebär ansvar för funktioner som sensorfusion, sensorstyrning, situationsanalys, bildbehandling och autonomi. Vi deltar idag i flera spännande utvecklingsprojekt för Gripen och framtida flygande system

Vårt teknikområde präglas av ständig utveckling och vi använder egen och andras forskning i vår produktutveckling.

Vi arbetar i mindre team som täcker hela kedjan i utveckling av ett delsystem, från tidiga definitionsfaser, via kravställning, och mjukvaruimplementation, till verifiering i flygsimulator och stöd vid flygprov.

Kontaktytorna i utvecklingsarbetet är många. Inom Saab samarbetar vi med avdelningar för människa maskin interaktion, stödsystem, flygprov, träningssimulatorer m.m. Externt har vi täta kontakter med våra kunder och brukare både i Sverige och utomlands.

Teknikområdet har två sektioner i Linköping och en i Arboga så du kommer att leda din sektion i nära samarbete med två chefskollega.

Placeringsort för denna tjänst är Arboga

Se gärna vår informationsfilm om Gripen E-serien:

Din framtida utmaning

Framtiden bjuder på många spännande utmaningar, dels inom utvecklingsprojekten men också gällande ny metodik. Vi behöver dig som vill leda arbetet med att säkerställa vår förmåga att kravställa och designa system i våra plattformar på ett framgångsrikt sätt.

I rollen som sektionschef leder du sektionen i enlighet med avdelningens mål och riktlinjer, budget samt företagets personalpolicy. Du ansvarar för att sektionen levererar rationella och ändamålsenliga lösningar till våra utvecklingsprojekt.

I ansvaret ingår även att vidareutveckla och effektivisera den egna verksamheten i samråd med sektionens omgivande intressenter och aktivt delta i avdelningens förbättringsarbete. I rollen ingår personalansvar så som kompetensutveckling och personalvård.

Den du är idag

Vi söker dig som har erfarenhet av utvecklingsarbete i olika produkter och faser

Du har god förmåga att skapa kontakter, är drivande och tycker om att påverka och fatta beslut.

Du tycker om att motivera och engagera medarbetarna i det dagliga arbetet samt utveckla gruppen och verksamheten.

Tidigare erfarenheter av arbetsledning är meriterande

Du kommer att ingå i områdets ledningsgrupp och vi fäster stor vikt vid att du där kan agera som en lagspelare och arbeta för hela områdets bästa.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Arboga
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Arboga | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)