Inaktiv platsannons

Systemingenjör till Primärdata och Navigering Gripen CD i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Din nya tjänst är placerad på Primärdata och Navigering på Aeronautics. Sektionenerna har huvudansvar för all navigation, landning och data som håller reda på hur planet rör sig i luften. Denna information används sedan av piloten och andra system för att hålla planet rätt i luften. Vår huvudsakliga produkt är Gripen. Detta innebär komplexa, utmanande och utvecklande arbetsuppgifter.
Du kommer att vara del i positiv ålderblandad grupp med stor kompetensbredd som arbetar i en utvecklande och kreativ arbetsmiljö.

Din framtida utmaning

Vi söker dig som tycker att funktionsutveckling är spännande och vill arbeta i team. Vi arbetar i multifunktionella team och prioriterar ett bra arbetsklimat med en god teamkänsla och erbjuder dig goda möjligheter att utvecklas tillsammans med oss.
Rollen som systemingenjör är mångsidig och erbjuder stor möjlighet att bredda och fördjupa sig i teknikområdet, samt att få ett brett kontaktnät i Saabs verksamhet.

Dina arbetsuppgifter består bland annat av:
• Kravställa och designa systemfunktioner
• Kravställa, designa och implementera mjukvara i flygplanet
• Analysera återmatning från kund och föreslå förändringar
• Genomföra systemsäkerhetsanalyser
• Test och verifiering i flygsimulatorer
• Samverkan med andra teknikområden och piloter i utvecklingen av systemfunktioner

Tjänsteresor kan förekomma.

Den du är idag

Vi tror att du har en högskoleutbildning inom lämpligt område och ett intresse för helheten snarare än detaljer och en förmåga att snabbt ta till dig ny information.

Du har flera års arbetslivserfarenhet inom utveckling av komplexa system och har du erfarenhet att av arbete med luftvärdighet eller säkerhetskritiska system är det meriterande.
Du jobbar strukturerat och kan hantera många parallella uppgifter.
Du gillar att jobba i team, är kommunikativ och har en väl utvecklad initiativförmåga.
Du har lätt för att uttrycka dig på svenska och engelska, både i tal och skrift.
Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)