Inaktiv platsannons

Global Försäljningschef till SPM Instrument i Strängnäs

Om tjänsten

SPM Instrument i Strängnäs utvecklar, producerar, marknadsför och säljer avancerad utrustning för tillståndskontroll av maskiner. Som en av de ledande aktörerna inom vårt område finns vi på ett sextiotal exportmarknader runt om i världen. Med en starkare produktportfölj än någonsin och med kunder i ett brett spektrum av branscher över hela världen befinner vi oss i en expansiv fas. Tillsammans med våra dotterbolag och distributörer arbetar vi med ett starkt fokus på intensifierad marknadsföring och ökad försäljning av våra unika produkter. Vi befinner oss i en expansionsfas med ökande produktvolymer och har ständigt nya produkter under utveckling. I koncernen är vi 200 anställda. Rekryteringen utförs i samarbete med Experis!

Rekryteringen utförs i samarbete med Experis!

Arbetsuppgifter

Som försäljningschef ansvarar du för försäljningen på den globala marknaden och i dina arbetsuppgifter ingår att vidareutveckla och expandera vår försäljningsverksamhet. Vi är fullt rustade kapacitetsmässigt där verktygen finns på plats för att kunna fortsätta vår positiva resa, så du kommer in i ett passande läge.

Du har fullt resultat- och personalansvar för ditt team som består av 19 personer varav två är chefer, en Säljchef Sverige samt en för Strategisk sälj. I det ingår även ett exportteam på 4 personer. Du kommer vara en viktig del av ledningsgruppen och vi hoppas att du kommer in i med nya idéer och en positiv energi.

Du utgår från SPM Instruments site i Strängnäs där du jobbar nära tillsammans med dina medarbetare när du inte är på resande fot. Vi uppskattar att resdagarna kan hamna mellan 50-80 nätter, då du kommer träffa, driva och utveckla det strategiska försäljningsarbetet hos våra dotterbolag och distributörer runt om i världen.

Det är mycket viktigt att du lär dig hur bolaget fungerar och hur vår marknadsposition är, samt att du har bra koll på hur marknadsläget är globalt och utifrån det utforma en professionell marknadsplan.

Vem är du?

Du som blir vår nya försäljningschef har dokumenterad erfarenhet av framgångsrikt arbete som försäljningschef på en global marknad. Du drivs av att aktivt bygga långvariga kundrelationer och av att utveckla affärer. Du har en god förmåga att leda och entusiasmera medarbetare så att de presterar på en hög nivå.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker därför dig som är prestigelös och lyhörd i kontakten med kunder. Goda tekniska kunskaper i maskin- och/eller mätteknik behövs för tjänsten. Vi ser gärna att du har erfarenhet att jobba med att leda och utveckla försäljningen mot processindustrin där många av våra kunder finns.

Du ska ha energi, viljan att lyckas och vara en doer, samtidigt som du ska ha höjden att delta i bolagets beslutsfattande. Du är aktiv i vår försäljning och bygger fruktbara affärsrelationer med viktiga kunder. Detta är en bred och spännande roll med såväl strategiska som operativa arbetsuppgifter. För rätt person med rätt strategi kan det bli en fantastisk utväxling för dig själv och bolaget.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Strängnäs
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej