Inaktiv platsannons

Marknadsanalytiker till avdelningen för samhällsfrågor i Stockholm

Marknadsanalytiker till avdelningen för samhällsfr... Har du ett sinne för och tycker det är roligt med siffror? Har du dessutom en analytisk f...

Om tjänsten

Marknadsanalytiker till avdelningen för samhällsfrågor

Har du ett sinne för och tycker det är roligt med siffror? Har du dessutom en analytisk förmåga och tror att du skulle passa på en enhet som befinner sig mitt i hetluften på en snabbrörlig marknad? Då kan du vara den vikarie vi söker!

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

Avdelningen för samhällsfrågor söker nu en vikarierande marknadsanalytiker till enheten för marknadsanalys och bredbandsfrämjande.

Vad ska jag arbeta med?

Till avdelningen ska nu rekryteras en marknadsanalytiker för ett vikariat på 12 månader. Anställningen innebär att personen förväntas bidra med ordinarie arbetsuppgifter så som datainsamling, statistiksammanställning, rapportskrivning, metodutveckling mm inom enheten för marknadsanalys.

Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Arbeta med underlag till de rapporter som tas fram på enheten (läs mer om rapporterna på statistik.pts.se)
  • Identifiera och hantera interna och externa behov i koppling till rapporterna
  • Analysera och dra slutsatser av data, statistik och annat material som är nödvändiga för rapporterna
  • Kommunicera vägval vid ovanstående arbetsuppgifter, såväl internt som externt
  • Delta i övriga arbetsuppgifter på enheten
Vem söker vi?

Vi söker dig med:

  • Avslutad högskoleutbildning med kvantitativ inriktning som statistiker, ekonom, samhällsvetare, civilingenjör eller motsvarande
  • Erfarenheter av databashantering och SQL
  • Goda kunskaper i MS Excel
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • Förmåga att ta fram, kvalitetssäkra, sammanställa, analysera och dra slutsatser av statistiskt underlag

Meriterande:

  • Erfarenheter av och kunskaper om marknaden för elektronisk kommunikation
  • Erfarenhet av att skriva enkäter och underlag till intervjuer
  • Erfarenhet från statlig förvaltning
  • Erfarenhet av analys- och utredningsarbete– förståelse för komplicerade sammanhang samt politiska beställningar och utifrån det göra analyser, utföra uppgifter och presentera resultat
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska
  • Grundläggande kunskaper inom programvaror som QGIS, ArcGIS och MapInfo

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du är analytisk och har en förmåga att se samband och helheter. Du kan snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och är självgående. Vidare tar du gärna initiativ, vågar ifrågasätta och driver ditt arbete framåt.

Då du kommer arbeta gentemot andra avdelningar är det viktigt att du är serviceorienterad och tycker om att arbeta tillsammans med andra.

Var på PTS ska jag jobba?

Avdelningen för samhällsfrågor ansvarar för PTS arbete med att skapa goda förutsättningar för konsumenterna inom området elektronisk kommunikation.

Inom telekomområdet föds ständigt nya idéer och utvecklingen går mycket snabbt. Mitt i den verkligheten befinner sig PTS och enheten för marknadsanalys och bredbandsfrämjande. Enheten hanterar många politiska och högaktuella samhällsfrågor, exempelvis hur bredbandstillgången ser ut i Sverige, stöd till utbyggnad av bredband, främjandearbete och insamling av marknadsstatistik. Eftersom enhetens verksamhet i hög grad styrs av den politik regeringen fastställt inom telekomområdet innebär arbetet i mångt och mycket att påverka utvecklingen och bidra till samhällsnytta.

Hur är det att jobba på PTS?

Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats.

Om anställningen

Tjänsten är ett vikariat på ca 12 månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Hur ansöker jag?

Välkommen med din ansökan senast den 30 september 2018. Vänligen ange diarienummer 18-10213 i ämnesraden.

För mer information kontakta Tf. enhetschef Bianca Gustafsson Kojo på 08-678 57 09 eller HR-specialist Linn Arnewing på 08-678 57 01.

Fackliga kontaktpersoner nås på  och .

Dela detta jobb

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej