Inaktiv platsannons

Online Sales Manager till Tallink Silja AB i Stockholm

Om tjänsten

Vi söker en erfaren kommersiell digital ledare i rollen som Online Sales Manager med ansvar för Tallink Siljas online affär i Skandinavien. Ditt mål kommer att vara att skapa försäljningstillväxt online, utveckla våra digitala försäljningskanaler samt optimera den digitala kundupplevelsen med hjälp av datadriven analys och customer insights.

För att nå uppsatta affärsmål kommer du att arbeta både långsiktigt och vara väldigt operativ i den dagliga affären. Du leder ett online team på 5 personer och du kommer också att arbeta nära övriga nyckelpersoner inom försäljning, revenue management, produkt samt marknad, både i Sverige och i hela koncernen.

Tallink Silja AB erbjuder dig en spännande möjlighet att arbeta inom rese- och upplevelsebranschen i ett framtids- och förändringsorienterat bolag med två starka varumärken - Silja Line och Tallink. Vi är marknadsledaren som arbetar med samtliga kundsegment inom B2C och B2B där vi erbjuder ett helhetskoncept ombord med boende, mat & dryck, underhållning och shopping, samt iland på våra olika destinationer med hotell och aktiviteter. För att ytterligare stärka vår position och kundupplevelse investerar vi kraftigt i våra fartyg och koncept. Utöver det implementerar vi nu även helt nya marketing automation tjänster i form av Adobe Marketing Suite.

Huvudansvar

  • Du kommer att leda online teamet samt driva och genomföra vår digitala strategi och taktiska aktiviteter för att nå uppsatta försäljningsmål och KPI’s

  • Att finna nya och utveckla befintliga kunder, optimera trafik, kundupplevelse och lojalitet i våra digitala kanaler

  • Att med datadriven analys, customer insights och uppföljning, utveckla köpprocessen och konvertering

  • Att kommersiellt implementera marketing automation tjänster för att utveckla den digitala kundresan och öka tillväxten i online affären

Bakgrund och erfarenhet

  • ”Doer” med hög kommersiell affärsförståelse och erfarenhet av tvärfunktionellt arbete i en snabbrörlig miljö

  • Erfarenhet av att leda team och specialister och du gillar att arbeta mot högt uppsatta mål

  • Erfarenhet från konsumentdriven online försäljning, CRM, marketing automation och digital kundupplevelse

  • Arbetat med marketing automation system, gärna Adobe Marketing Suite eller motsvarande verktyg, och du förstår verkligen de digitala drivkrafterna

  • Du är datadriven och har en hög analytisk förmåga som du använder för att utveckla affären. Du har erfarenhet av t ex Adobe Analytics, Google Analytics, och Tableau

  • Mycket hög kommunikativ förmåga med goda kunskaper i svenska och engelska (verbalt och skriftligt)

 
Vi söker dig som är en stark ledare och som kan leda både ditt team och få med dig andra. Du trivs i en miljö med hög kommersiell puls och du har ett stort fokus på hur du kan leverera en kundupplevelse i världsklass. Som digital ledare är du givetvis uppdaterad på vad som händer inom den digitala utvecklingen.

Som person gillar du att jobba i ett företag med snabba förändringar och i en mångkulturell koncern. I rollen som Online Sales Manager rapporterar du till Sales Director.

Tallink Silja AB strävar hela tiden efter att ha Östersjöns bästa medarbetare. Du värdesätter och arbetar därför utifrån Tallink Siljas ledord: glädjeengagemangsamarbete och professionalism.
Vårt nya fina kontor är beläget i Värtaterminalen, Stockholm.
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde snarast möjligt. Lön enligt överenskommelse.
 


Är du vår nya kollega? Varmt välkommen med din ansökan via vår hemsida http://www.tallinksilja.se/jobba-hos-oss, sista ansökningsdag 23 september 2018. Urval samt intervjuer sker löpande. Tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag så sök gärna redan idag.

Vid frågor, skicka e-post till Sales and Development Director: matts.gottfarb@tallinksilja.com


Tallink Silja AB är det ledande serviceföretaget inom passagerar- och lasttrafiken på Östersjön. Verksamheten drivs från Stockholm mot Tallinn, Riga, Helsingfors, Åbo och Mariehamn samt mellan Kapellskär och Paldiski. Tallink Silja AB ingår i Tallink-koncernen. AS Tallink Grupp är noterat på Tallinnbörsen, som ingår i OMX. AS Tallink Grupp har en flotta på 13 fartyg som trafikerar på sex linjer under varumärkena Tallink och Silja Line. Sedan 2002 har åtta nya fartyg beställts och satts i trafik på Östersjön vilket gör att Tallink och Silja Line har Östersjöns modernaste flotta som motsvarar kraven på säkerhet, komfort och miljöhänsyn. Senaste tillskottet i Tallinks flotta är Megastar som togs i trafik i januari 2017 på sträckan Tallinn – Helsingfors. Megastar drivs med LNG och har en mängd innovativa lösningar för att minimera miljöpåverkan. AS Tallink Grupp har c:a 7000 anställda i Estland, Sverige, Finland, Lettland och Tyskland och transporterar årligen över 9 miljoner passagerare.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Turism
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Turism | Deltidsjobb