Inaktiv platsannons

Driven Testledare till System Test Engine i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Brinner du för att driva, strukturera och leda en verksamhet mot bättre kvalitetssäkring?

För att möta framtidens krav på mer miljövänliga och hållbara transporter krävs stora tekniska steg inom drivlineutvecklingen mot effektivare motorer, emissionsbehandling och elektrifiering.

Därför vill vi växa med dig som är redo för nya utmaningar och vill vara med och utveckla en testorganisation som jobbar i nära samarbete med funktionsutveckling och med en allt mer global produkt.

Till gruppen System Test Base Engine (NCVB) på sektionen Verification & Tools (NCV) söker vi nu dig som vill vara med och kvalitetssäkra framtidens inbyggda system för drivlinan. Jobbet är omväxlande och kräver god samarbetsförmåga inom hela utvecklingskedjan. De kontaktnät du bygger kommer att ge dig goda utvecklingsmöjligheter inom hela organisationen.

Vi värderar kreativitet, problemlösning och kritiskt tänkande högt och gruppen kännetecknas av en vilja av att ständigt bli bättre. Vi värnar också om en trevlig arbetsmiljö och en bra balans mellan jobb och privatliv.

Dina Arbetsuppgifter

Som testledare har du en central roll och ett stort ansvar för kvalitetssäkringen av motorns styrsystem. Du ansvarar även för att leda gruppens testutvecklare och sätter upp ramar för testutvecklingsarbetet. I denna roll har du stor möjlighet att påverka hur kvalitetssäkringen görs och möjlighet att utvärdera hur produkten upplevs av våra kunder.

Som testledare behöver du förstå helheten och de tekniska detaljerna, då du ansvarar för:

  • Agera bollplank gentemot utvecklingsingenjörer och testutvecklare inom systemtestområdet
  • Planering, prioritering och uppföljning av testutveckling på ECU-systemnivå
  • Bedömning av testbehov, utvärdering och sammanställning av resultat per testuppdrag
  • Sammanställning av testrapporter på systemtestnivå och utifrån det rekommendera produktionssättning

Det är en omväxlande roll med många leveranser där ingen dag är den andra lik.

Din profil

Som person är du ansvarstagande, strukturerad, initiativtagande och en naturlig ledare. Eftersom tjänsten innebär många kontaktytor så har du lätt för att skapa kontakter och är lyhörd. Du har lätt för att sätta dig in i nya utmanande tekniska frågeställningar, har en god förmåga att förstå vad som är viktigt samt att uttrycka detta i tal och skrift.

God produktkännedom inom fordon, motor eller inbyggda system är ett krav, liksom erfarenhet av test- eller projektledning eller en önskan att ta steget till en mer ledande roll. Du har relevant högskoleutbildning, körkort för bil samt behärskar engelska i tal och skrift, svenska är meriterande.

Känner du igen dig i ovanstående? Då ser vi fram emot din ansökan!

För mer information kontakta

Erik Sunnegårdh, Head of System Test Base Engine

erik.sunnegardh@scania.com, 08-553 89668

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej