Inaktiv platsannons

Provningsingenjör elektrifiering transmission i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scanias elektrifieringsresa accelererar och centralt inom detta skifte är elektrifieringen av transmissioner. Elektrifiering av Scanias produkter är en förutsättning för Scanias skifte mot hållbara transportlösningar vilket gör att vi nu har största fokus på detta område.

Till gruppen, som ansvarar för elektrifiering av Scanias växellådor och därigenom våra elmaskinsmoduler, söker vi nu en provningsingenjör som vill vara med och påverka hur Scanias elektrifierade drivlinor ser ut framöver. En stor efterfrågan på elektrifierade produkter ställer krav på att vi ständigt utmanar och utvecklar vår provning.

Dina arbetsuppgifter

I din roll som provningsingenjör så kommer du att genomföra både funktions-, prestanda- och livslängdsprovning av elektriska och mekaniska system. Du kommer att mäta och utvärdera oljefördelning, manövreringsprestanda, kylkapacitet, temperatur och laster. Du kommer att ta fram nya provmetoder och provcykler för att verifiera livslängden, för såväl delsystem som för hela växellådan. Proven genomförs främst i rigg, men även i fordon. Att anpassa befintliga riggar till nya provbehov samt kravställa och vara gruppens representant i riggutvecklingsprojekt är också en naturlig del i rollen. Du planerar, genomför, analyserar och avrapporterar självständigt din provning. Samtidigt har du en aktiv roll i utvecklingsteamet, bestående av tre provningsingenjörer, sex konstruktörer och en objektledare.

Din profil
Vi söker dig som har viljan och förmågan att genomföra och utveckla vår provning. För detta krävs att du är en positiv och analytisk problemlösare med ett eget driv, initiativförmåga och ett strukturerat arbetssätt. Du har ett intresse för att ta fram egen mjukvara, utforma egna prov samt analysera data. Du har en akademisk utbildning som kombineras med ett praktiskt handlag och stor nyfikenhet för teknik. Du har en bevisad förmåga att presentera och dokumentera ditt arbete på ett pedagogiskt sätt med kärnfulla slutsatser. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

För mer information
För mer information kontakta gruppchef Almir Alagic, 08-553 702 39.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej