Inaktiv platsannons

Kommunikatör sociala medier i Stockholm

Kommunikatör med ansvar för sociala... Är du en stjärna på att skapa innehåll till sociala medier? Vill du vara med och bidra till berättelsen om Skanska, ett av...

Om tjänsten



Kommunikatör med ansvar för sociala medier

Är du en stjärna på att skapa innehåll till sociala medier? Vill du vara med och bidra till berättelsen om Skanska, ett av landets största och mest kända varumärken? Då ska du söka tjänsten som kommunikatör med ansvar för sociala medier på Skanska Sverige och bli en del av kommunikationsteamet som består av cirka 20 medarbetare. Vi jobbar med att stärka och utveckla kännedomen om Skanska och hur vi bygger ett bättre samhälle. Vår kommunikation är också viktig för att öka gemenskapen bland oss drygt 10 000 anställda runtom i Sverige. 

Strategi och innehåll

Som kommunikatör med ansvar för sociala medier producerar du innehåll, text och video, till Skanskas konton i sociala medier. Du ansvarar för köp av annonser, mätning, analys och rapportering av den digitala närvaron. I nära samarbete med ansvariga för skanska.se och vårt intranät skapar du strategin för innehållet och målgruppssegmenteringen. Du rapporterar till kommunikationschefen och förutom samarbete med kollegorna på kommunikationsavdelningen arbetar du med breda kontaktytor i andra delar av organisationen som marknadsavdelningen och koncernens Press- och Public Affairs avdelningar. Rollen har stor variation och du kommer att ansvara för både större och mindre projekt.

Tjänsten är placerad på Skanskas huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm

Du gillar att tänka nytt och smart

Som person är du kreativ, strukturerad och duktig på att samarbeta. Du är intresserad av aktuella samhällsfrågor och vill gärna testa nya sätt att använda sociala medier. Du har några års erfarenhet från liknande roller och är van vid att arbeta självständigt. Du har relevant utbildning från högskola, Berghs, Medieinstitutet, Nackademin eller motsvarande. Vi ser gärna att du har en bakgrund som skribent eller journalist.
Givetvis är du riktigt kunnig inom de stora sociala medierna som Facebook, Instagram, Twitter, Youtube och Linkedin och har även erfarenhet av webbpubliceringssystem och bildredigering. Språkmässigt krävs god stilistisk förmåga i svenska och goda kunskaper i engelska.

Välkommen med din ansökan

Vi vill att du bifogar ditt CV och personliga brev i din ansökan. För att säkerställa rekryteringsprocessen så tar vi inte emot ansökningar via mail. Sista ansökningsdag är 2018-10-07. Har du några frågor om tjänsten? Kontakta Kommunikationschef Karoline Spångberg Norlander på tel: 010-449 2649.

Välkommen till Skanska!

Skanska utvecklar och bygger infrastruktur, bostäder, kommersiella lokaler och projekt i offentligprivat samverkan. Just nu med tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Vi är stolta över att vara ett av världens största byggföretag. Vår framgång bygger på starka värderingar och att vi ska vara ledande inom hållbarhet. Vårt lag består idag av 54 000 duktiga, kunniga och passionerade medarbetare, varav 11 500 i Sverige. Precis som allt annat vi gör, utvecklar vi laget hållbart och långsiktigt. Vi vill hela tiden bli bättre, vi behöver hela tiden bli fler. Är du bra på det du gör? Välkommen att bygga ett bättre samhälle tillsammans med oss.


Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Kontor / Administration | Heltidsjobb (förstajobb)