Inaktiv platsannons

Hälsa i Göteborg

Om tjänsten

Hälsa- och säkerhetsledare till Hus Göteborg

Skanskas löfte är att bygga ett bättre samhälle, och det vill vi göra tillsammans med dig! Vi tror på att våra nöjda medarbetare på rätt plats leder till nöjda kunder och fortsatta framgångar.
Skanskas husregion i Göteborg består av två distrikt med fokus på bostadsbyggande och två distrikt med fokus på kommersiella fastigheter. Nu vill vi stärka ett av våra husdistrikt med en hälsa- och säkerhetsledare, som ska stödja och verka för ett systematiskt arbetsmiljöarbete ute på våra stora projekt. Nya Kungälvs sjukhus samt Högsbo specialistsjukhus är ett par av våra spännande projekt där du kommer att få bistå med din specialistkompetens!


Vi värnar om både hjälm och hjärta – och behöver dig som kan det här med säkerhet och hälsa!

Vi jobbar säkert eller inte alls och tummar aldrig på detta! Vi kan med glädje säga att vi är världsledande när det gäller säkerhet och miljö, och tänker fortsätta med detta. Kanske är det du som ska hjälpa oss i dessa hjärtefrågor?
Du kommer att stödja och verka för ett systematiskt arbetsmiljöarbete inom distriktet. Vidare kommer du att vara ett operativt stöd ute på arbetsplatser gällande bl a riskhantering, elimineringar, arbetsberedningar samt bistå i att ta fram gemensamma arbetssätt enligt HSS (Hälsa- och säkerhetssupporten).
Som Hälsa och Säkerhetsledare kommer du att vara en del av distriktsledningen och vara deras stöd i arbetsmiljöfrågor samt utveckla och leda arbetsmiljöarbetet i distriktet.


Arbetet består i huvudsak av att:

  • Stödja våra arbetsplatser med det operativa arbetsmiljöarbetet och se till att vårt verksamhetssystem tillämpas samt vara praktiskt implementeringsstöd av nya och uppdaterade arbetsmetoder
  • Stödja våra arbetsplatser i riskhantering och framtagning av arbetsberedningar
  • Stödja och samverka med skyddsombuden inom distriktet
  • Stödja produktionen vid start av ny fas eller ny entreprenad
  • Stödja och stundtals leda utredningar av olyckor och tillbud
  • Tillsammans med DC och HSC säkerställa att utbildningar inom arbetsmiljö för distriktet genomförs

I rollen som Hälsa- och Säkerhetsledare kommer du även att delta i startmöten där du är ansvarig för att sätta grunden till ett hållbart arbetsmiljöarbete.

Till stor del kommer du att arbeta ute på stora projekt, samt delta i deras projektorganisationer. Tjänsten kommer att vara fördelad till att stötta distriktet i hälsa- och säkerhetsfrågor till 80%, medan till 20% arbeta tillsammans med HSC samt övriga hälsa- och säkerhetsledare och arbeta med frågorna på regionnivå.
Vidare kommer tjänsten att innebära många kontakter och samverkansforum med bl a distriktsledning, projektorganisation, kunder, underentreprenörer samt kollegor inom arbetsmiljö.

Du kan arbetsmiljö och brinner för frågorna

För att lyckas i rollen vill vi att du är utbildad arbetsmiljöingenjör eller har motsvarande erfarenhet. Du har goda kunskaper om arbetsmiljöprocesser och trivs med att hålla ihop dessa frågor.
Det är meriterande om du att du har ett par års erfarenhet från arbetsmiljöfrågor från producerande verksamhet, men vi lägger även stor vikt vid din personlighet.
Eftersom du kommer att driva arbetsmiljöfrågorna i olika forum och projekt ser vi gärna att du har ledarerfarenhet och är tydlig i din kommunikation, skriftligen som muntligen. Vidare är det viktigt att du har pedagogisk förmåga och är duktig på att skapa goda relationer.
Då tjänsten innebär måna kontakter internt och externt och att du kommer att driva några av våra viktigaste frågor utgår vi från att du är en god representant för Skanska och våra värderingar

 
Eftersom tjänsten innebär resor mellan de olika projekten är B-körkort ett krav.

Vi vill satsa på dig, så sök idag, dock senast den 14 oktober!

Om du vill utvecklas och ha roligt är du välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev. Vid frågor om tjänsten kontakta Distriktschef Olof Peterson 010-448 43 19 eller Hälsa- och säkerhetschef Karin Moen 010-449 31 42.

Vi genomför löpande urval och i denna rekrytering och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Därför önskar vi att du lämnar in din ansökan så snart som möjligt.
Vi är nyfikna på dig, och är övertygade om att vår framgång stärks ytterligare genom mångfald och jämn åldersstruktur. Skanska är ett företag som satsar på sina medarbetare som vill bygga framtiden. Är du rätt person så kan vi erbjuda goda utvecklingsmöjligheter på sikt.

Välkommen till Skanska!

Skanska utvecklar och bygger infrastruktur, bostäder, kommersiella lokaler och projekt i offentligprivat samverkan. Just nu med tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Vi är stolta över att vara ett av världens största byggföretag. Vår framgång bygger på starka värderingar och att vi ska vara ledande inom hållbarhet. Vårt lag består idag av 54 000 duktiga, kunniga och passionerade medarbetare, varav 11 500 i Sverige. Precis som allt annat vi gör, utvecklar vi laget hållbart och långsiktigt. Vi vill hela tiden bli bättre, vi behöver hela tiden bli fler. Är du bra på det du gör? Välkommen att bygga ett bättre samhälle tillsammans med oss.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Kontor / Administration | Heltidsjobb (förstajobb)