Inaktiv platsannons

Upphandlare i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2018-09-10

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Avdelningen för Ekonomi och Upphandling är en del av Uppsala universitets förvaltning. Avdelningen består av fyra enheter. Enheten för upphandling och inköp är en av dessa och har 21 medarbetare. Vi behöver nu förstärkning och söker en upphandlare.

Arbetsuppgifter: Du ansvarar för att planera och genomföra upphandlingar, i huvudsak av forskningsutrustning och ramavtal. Detta gör du utifrån strategier, riktlinjer, mål, uppdrag och gällande lagstiftning. Du samarbetar i din roll även med enhetens andra roller såsom till exempel inköpare och avtalscontroller. I rollen ansvarar du även för att projektleda referensgrupper, du har också ett huvudansvar för uppföljningar av de avtal du upphandlat. Även här samarbetar du med övriga roller på enheten.

Kvalifikationskrav: Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi, juridik, teknik eller annan motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar under LOU, såväl ramavtal som enskilda objekt. God förmåga att kunna utforma underlag på både svenska och engelska krävs, då universitet till stor del bedriver gränsöverskridande handel.

Personliga egenskaper: I din roll som upphandlare arbetar du självständigt men ingår också i ett större team där god samarbetsförmåga samt förmåga att knyta kontakter är avgörande för att lyckas. Du trivs när du får arbeta med flera parallella projekt, drivs av att arbeta affärsmässigt och tilltalas av möjligheten att göra skillnad. Vidare har du god analytisk förmåga, är beslutsam och förtroendeingivande. Din sociala kompetens samt kommunikativa förmåga hjälper dig i ditt arbete och du är lyhörd för verksamhetens behov. Du har också god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Arbetet innebär många kontakter och stor vikt kommer därför att läggas vid personliga egenskaper.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt: Erfarenhet av arbete i högskolesektorn, annan offentlig verksamhet eller annan stor organisation.

Låter det roligt och utmanande? Det är det! Varmt välkommen med din ansökan.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Det är önskvärt att löneanspråk anges i ansökan.

Tillträde: Snarast 

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningens omfattning: Heltid.

Upplysningar om anställningarna lämnas av upphandlingschef Roger Himmelsköld 070-425 03 46.

Välkommen med din ansökan senast den 28 september 2018, UFV-PA 2018/2950.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Publicerad den

16-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej