Inaktiv platsannons

Webbanalytiker Stockholm

Om tjänsten

BlueStep Bank är specialister på bolån och ett komplement till de traditionella bankerna. BlueStep erbjuder alltså ett alternativ under den period kunden av olika anledningar inte kan få lån av de flesta andra banker. Vanliga anledningar till den traditionella bankens låneavslag är kundens anställningsform och ekonomiska historik. Många människor har idag vikariat, projektanställning eller är egna företagare, men de inkomstformerna anser ofta de traditionella bankerna vara mindre säkra än inkomsterna från en fast anställning. BlueStep Bank gör en annan bedömning och har hjälpt tiotusentals människor med lån genom att utgå från den nuvarande och framtida betalningsförmågan, och inte bara titta på anställningsform och kredithistorik.

BlueStep Bank etablerades i Sverige 2005 och i Norge 2010. Sedan 2017 heter vår ägare EQT. Vårt erbjudande omfattar bolån, privatlån och sparkonton till privatpersoner. I dagsläget har vi drygt 60 000 kunder och av dem är ca 16 000 bolånekunder. Vi är över 200 anställda fördelat mellan huvudkontoret i Stockholm, Oslo och Helsingborg. BlueStep Bank har medarbetare med mycket varierande ursprung och bakgrund och vi är övertygande om att det gör oss bättre på att förstå och möta våra kunders behov!

 

Motiveras du av utveckling och har 3-5 års erfarenhet av webbanalys? Vi söker en webbanalytiker som ska hjälpa till att driva utvecklingen av våra digitala kanaler.

Om tjänsten

Denna tjänst kommer att arbeta med spårning och uppföljning av våra sajter, bluestep.se, bluestep.no och bluestepbank.com.  Tjänsten är nordiskt och du kan sitta antingen i Stockholm eller Oslo på marknadsavdelningen men kommer också ha ett tätt samarbete med andra enheter såsom analysavdelning, affärsenheter och IT samt de byråer vi arbetar med.

  • Du kommer självständigt ansvara för att arbeta med mätpunkter från ax till limpa. Du agerar webbanalytiker i olika utvecklingsprojekt och kravställer implementation av mätpunkter.
  • Arbetet innebär även att ta fram rapporter och analyser och föreslå förbättringar utifrån analysen.
  • KPI-rapportering, visualisera data och att kunna kombinera data från olika system i våra rapporter kommer att bli ditt ansvarsområde.
  • Du kommer även att supportera verksamhetens användare såsom sälj och marknad i Google Analytics.


Vem söker vi?

För att trivas i rollen som webbanalytiker ser vi att du är en analytisk person som både har förmågan att arbeta systematiskt och kan hantera förändringar på ett flexibelt och lösningsorienterat sätt. Du kommer arbeta självständigt vilket ställer krav på struktur, kommunikation och driftighet. Med det som bakgrund ser vi framför oss att du trivs med att ta stort ansvar och leda dig själv i projekten. Du har också förmågan att översätta affärsmässiga krav till teknisk implementation och göra analyser av detta som presenteras på ett pedagogiskt sätt till diverse intressenter inom bolaget. Du är utåtriktad, engagerad och har ett affärsorienterat förhållningssätt samt en förmåga att sprida lärande och kunskap om kundernas beteende vidare ut i organisationen.
 

Grundkrav

  • Du är bekväm med en teknisk roll fokuserad på implementation, rapportering och analys.
  • Du har djup teknisk kompetens inom Google Analytics, Google Tag Manager samt erfarenhet och teknisk förståelse för andra verktyg inom webbanalys såsom heatmaps, recordings, surveys etc.
  • Erfarenhet av visualisering av data via Google Data Studio eller liknande verktyg.
  • Du har tidigare erfarenhet av verktyg för A/B-test, konverteringsoptimering, och kvalitativ analys.
  • Förstår fördelarna och nackdelarna med olika typer av datainsamling och hur de påverkar resultaten.
  • Du har grundkunskap i SQL, Javascript och HTML.
  • Arbetsvana inom BigQuery, Tableau, Business Objects eller komplex datainsamling och datahantering är ett stort plus.
  • Goda kunskaper i Excel och PowerPoint
  • Erfarenhet med olika attributionsmodeller både för digitala kanaler och offline.
  • Erfarenhet av att sätta upp digitala mätmodeller.
  • Erfarenhet av bredare marknadsanalyser såsom uppföljning av CRM-, TV-, DM- och PR-aktiviteter är meriterande men inte ett krav.

 

Erbjudande
Söker du ett företag som är i framkant och där kulturen präglas av entreprenörskap och engagemang. En utmanare i en traditionell bransch som växer och som ska fortsätta göra det. Då är kanske BlueStep något för dig. Hos oss får du möjlighet att arbeta med kollegor som står för hög kompetens och professionalitet. Vi premierar nytänkande och för rätt person finns möjlighet till en riktigt spännande karriär!

 

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Kontor / Administration | Ekonomi / Juridik | Heltidsjobb (förstajobb)