Inaktiv platsannons

Tullverket söker underrättelsehandläggare i Stockholm

Tullverket söker underrättelsehandl... Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor in och ut ur Sverige, bidrar till...

Om tjänsten

Tullverket söker underrättelsehandläggare

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor in och ut ur Sverige, bidrar till ett säkert samhälle och konkurrensneutral handel. Vi förenklar den legala handeln och förhindrar den illegala genom att erbjuda smidiga tullrutiner för utrikeshandeln, en enkel gränspassage för resande och ett effektivt gränsskydd. Vårt uppdrag kommer från Sveriges riksdag och regering. Tullverket grundades 1636 och har i dag cirka 2 000 anställda. Vikarierande Generaltulldirektör är Göran Ekström.

Vill du vara med och säkerställa konkurrensneutral handel och bidra till ett säkert samhälle? Vill du jobba i en flexibel verksamhet där nytänkande premieras, med högt i tak och nära till besluten?

Tullverkets Kompetenscenter Analys och underrättelse (KCAU) söker underrättelsehandläggare med kompetens inom internationell handel för placering i Stockholm. På analys- och underrättelseenheterna i Stockholm, Göteborg och Malmö bedrivs strategiskt och operativt underrättelse- och analysarbete. Verksamhetens mål är att genom sina analyser skapa underlag för att fastställa korrekta tullar, skatter och avgifter samt säkerställa att bestämmelserna om in- och utförsel i det deklarationspliktiga flödet följs.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som underrättelsehandläggare på Analys- och underrättelseenheten arbetar du i huvudsak med underrättelseärenden i syfte att producera olika operativa underrättelseprodukter. Du arbetar enligt Tullverkets underrättelsemodell (TUM) och med hjälp av olika verktyg och metoder planerar och ansvarar du för att information inhämtas, bearbetas, analyseras och delges. Du presenterar dina analyser på ett pedagogiskt sätt såväl skriftligen som muntligen.

En viktig del i arbetet är att göra informationen tillgänglig och sökbar. Ett annat frekvent arbetsmoment är att visualisera informationen i t.ex. länkscheman, kartor och diagram.

I den operativa underrättelseverksamheten krävs ofta ett nära samarbete mellan handläggare och andra funktioner inom Tullverket samt med andra myndigheter, såväl svenska som utländska. Mottagare av dina produkter är företrädesvis Tullverkets olika kontrollerande verksamheter; gränskontroll, initialkontroll, tullrevision samt tullkriminalen.

Verksamheten är mångfasetterad vilket ställer krav på att du är flexibel och beredd på att utföra såväl rutinartade som mer kvalificerade arbetsuppgifter. Verksamheten är också i ständig utveckling och förbättringsarbete är en del av vardagen.

Som medarbetare i Tullverket är det viktigt att du är professionell och arbetar enligt vår värdegrund, helhetssyn-ansvarstagande och nytänkande!

Exempel på arbetsuppgifter:

Hantera och driva operativa underrättelseärenden till färdig underrättelseprodukt.
Registrering, bearbetning, analys och delgivning av underrättelser i Tullverkets systemstöd.
Skapa operativa underrättelseprodukter, tex kontrolluppslag, och operativa underrättelserapporter för delgivning till berörda enheter i Tullverket.
Föreslå inriktningar för operativa resurser.
Sammanställa och kommunicera information i syfte att skapa underlag för prioritering av ärenden.
Samarbeta med andra myndigheter och externa aktörer.

Vi söker dig som har: 

akademisk examen om minst 120 poäng eller 180 högskolepoäng enligt Bolognamodellen, inom ekonomi, samhällsvetenskap, statistik eller juridik
minst 1 års för tjänsten relevant arbetslivserfarenhet, exempelvis erfarenhet av revisionsarbete eller handläggning av förvaltningsrättsliga ärenden på myndighet eller revisionsbyrå
mycket goda kunskaper inom Officepaketet, särskilt Excel
god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift
svenskt körkort, klass B för personbil
svenskt medborgarskap.

Meriterande om du har:

grundläggande utbildning inom analys- eller underrättelsemetodik
utbildning inom registerlagstiftning som reglerar personuppgiftshantering
utbildning i databaser, analysprogram eller informationssystem
utbildning inom redovisning/bokföring, företagsekonomi, databashantering eller statistik  
erfarenhet av kontroll-/granskningsarbete från annan myndighet
erfarenhet från verksamhet som arbetar med utrikeshandel  
erfarenhet av att arbeta i Ibase eller liknande relationsdatabaser
erfarenhet av samverkan med fiskala och brottsbekämpande myndigheter
erfarenhet av uppdragsledning/projektledning
språkkunskaper utöver svenska och engelska.
Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett systematiskt tillvägagångssätt och snabbt förstår problem och uppgifter. Du är uthållig, kan arbeta under press och följer organisationens regler och procedurer. Dessutom arbetar du självständigt, är initiativrik och ansvarstagande och litar på din egen förmåga. Som medarbetare i Tullverket är det viktigt att du är professionell och arbetar enligt vår värdegrund, helhetssyn, ansvarstagande och nytänkande!

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: PER 2018-651.

Vi använder oss av arbetspsykologiska tester i samband med rekryteringen och tillämpar 6 månaders provanställning med individuell lönesättning. Tillträde ca 1:a januari 2019.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du att drogtestas. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass.  

Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvård, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.


Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Ekonomi / Juridik | Heltidsjobb (förstajobb)