Inaktiv platsannons

Controller i Varberg

Om tjänsten

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 62 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar.

Serviceförvaltningen i Varbergs kommun är en intäktsfinansierad verksamhet som ansvarar för många av kommunens stödprocesser, de andra förvaltningarna är våra kunder. För att ytterligare förbättra och effektivisera leveransen har serviceförvaltningen valt att införa/utveckla facility management i verksamheten. Vi är ca 450 anställda och omsätter ca 600 mkr per år. Förvaltningen består i dagsläget av följande avdelningar:

• Fastighet
• Kost och städ
• IT-service
• Kundservice

Vi erbjuder ett stimulerande och ansvarsfullt arbete i en organisation där initiativtagande och drivkraft uppmuntras.

ARBETSUPPGIFTER
Controller är en central funktion som ingår i avdelningen kundservice och där arbetar medarbetare inom servicedesk, Varberg direkt, administration, verksamhetsvaktmästeri, logistik samt controllers.
Du kommer arbeta riktat mot tre avdelningar, kost och städ, kundservice samt IT och vara ett professionellt stöd till cheferna, så att de verksamhetsmässiga och ekonomiska målen uppnås. Du kommer även att arbeta med utveckling av våra processer och delta i samarbetet med våra kunder. Du ska ha vana att presentera information och ibland utbilda medarbetare och chefer på förvaltningen samt våra kunder.
Som controller på serviceförvaltningen arbetar du med stort driv och självständighet mot uppsatta mål.

Arbetet innebär främst:

Arbetssättet på serviceförvaltningen utvecklas ständigt med nya lösningar. Vi arbetar i nära samarbete med övriga förvaltningar och vi erbjuder ett stimulerande arbete i en organisation där ledorden är nytänkande, framåtanda, kunskap och mod.
Som controller på serviceförvaltningen kommer du att arbeta med många olika arbetsuppgifter i såväl projektform som vardagligt löpande ekonomiarbete.

- medverka i förvaltningens budget-, boksluts-, uppföljnings- och prognosarbete
- avvikelseanalys
- löpande redovisning
- driva utvecklingen av våra administrativa processer
- kunna driva egna projekt med fokus på utveckling av våra verksamheter
- sammanställa och presentera verksamhetens resultat och utveckling genom ekonomiska rapporter, analyser och prognoser
- analysera verksamhetens kostnadsutveckling och ge förslag till åtgärder
- vara aktiv i omvärldsanalyser och strategisk planering
- arbeta med prissättning och ta fram prismodeller
- sammanställning, kvalitetssäkring, analys och uppföljning av nyckeltal
- vara ett stöd till avdelningschefen, enhetscheferna samt medarbetare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är civilekonom eller har likvärdig utbildning och har flera års relevant erfarenhet av ekonomiarbete. Du är van att arbeta i en verksamhetsnära roll med många kontaktytor i organisationen, både mot ekonomi och mot övriga verksamheter. Du har avancerade kunskaper i Excel och är van att hantera och analysera stora datamängder.

Vidare krav för tjänsten är:
- Förmåga att se helhet och erfarenhet av att arbeta strategiskt
- Erfarenhet från förändringsarbete
- Avancerade kunskaper i Excel
- Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift
- Affärsmässighet
- Mod

Meriterande:
- Erfarenhet av facility management organisationer

Personliga egenskaper:
För att lyckas i rollen är det viktigt att du är en mycket strukturerad och resultatorienterad person som alltid strävar efter att effektivisera ditt arbete och leverera med hög kvalitet. Du får energi av att arbeta i ett klimat med högt tempo i en föränderlig miljö. I din yrkesroll är du självgående, initiativtagande och har lätt att få kontakt med människor. Du är en person som tycker om att lösa problem och tar egna initiativ i ditt arbete. Du är också flexibel, serviceinriktad och har en god känsla för struktur. Som person är du prestigelös och gillar att arbeta med både stort och smått.

ÖVRIGT
Kommunens policy är att erbjuda alla sina anställda önskad sysselsättningsgrad. Det innebär att även för de tjänster som utannonseras som deltider, så finns möjlighet att önska högre sysselsättning. De utökningar som erbjuds kan innebära kombinationer av arbetsuppgifter och arbetsplatser.

Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Varberg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej