Inaktiv platsannons

Ekonomiassistent i Katrineholm

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 51 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Om tjänsten

Ekonomiassistent

Skandinaviska Byggelement söker en Ekonomiassistent.

Skandinaviska Byggelement är en ledande leverantör av kompletta stomsystem i betong och prefabricerade betongelement. Företaget ingår i Peab-koncernen och är en del av Peab Byggsystem som består av de 4 bolagen; Skandinaviska Byggelement, Peab PGS, Lättklinkerbetong och AB Smidmek. Den totala omsättningen 2017 i Peab Byggsystem var ca 1,4 miljarder kr och antalet anställda omkring 600 personer.

Nu söker vår ekonomiavdelning i Katrineholm förstärkning i form av en Ekonomiassistent, tjänsten är ett vikariat men kan ses som ett insteg för eventuell förlängning inom ekonomiavdelning på Byggsystem när vikariatet nått sitt slut.

I denna roll arbetar man som spindeln i nätet mot övriga delar av organisationen med fokus på ekonomidelarna och med varierande arbetsuppgifter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Kundfakturering och uppföljning
  • Assistera projektavdelningen och ha daglig kontakt med projektledare inom företaget
  • Förskottsbetalningar - fakturering och uppföljning
  • Anbud- och avtalshantering
  • Viss kredithantering
  • Lättare bokföringsarbete
  • Kontoavstämningar

Krav

  • Goda kunskaper i Microsoft Office
  • God svenska både i tal och skrift

Meriterande Kvalifikationer

  • Högskoleutbildning med inriktning på ekonomi eller motsvarande
  • Tidigare erfarenhet från att ha jobbat på ekonomiavdelning

Personliga egenskaper

Vi fäster stor vikt vid de personliga egenskaperna. Som person har du en förmåga att hantera och prioritera bland arbetsuppgifterna på ett strukturerat sätt. Du innehar en hög grad av personlig integritet, god samarbetsförmåga, flexibilitet och servicekänsla. Du är noggrann, självgående, stresstålig, kommunikativ samt innehar förmåga att överblicka helheten. Likaväl som förmågan att arbeta självständigt likväl som i grupp.

Tjänsten är heltid, vikariat, tillträde början av januari 2019.

 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Katrineholm
Typ av jobb
Kontor / Administration , Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej