Inaktiv platsannons

Examensarbete (30 HP): Utveckling av sensorfusions-baserad styrning av autonom undervattenfarkost i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Examensarbetet kommer att utföras på sonarsektionen som idag består av 15 medarbetare. Sektionen arbetar med målsökare, zonrör och andra sonarsystem, minsensorer, signaturmätningar och simuleringar.

Din framtida utmaning

Syftet med uppdraget är att ta fram en sensorfusionsbaserad kontrollalgoritm för att förbättra omvärldsuppfattningen och navigeringsförmågan hos en autonom undervattensfarkost. Genom att kombinera data från två olika sorters akustiska sensorer ska farkostens förmåga att navigera nära sjöbotten och reagera på uppdykande hinder öka. I simulator testas och jämförs olika sensorvarianter (t.ex. framåtriktad sonar med en eller flera strålar), vilket ligger till grund för att välja en sensorkonfiguration för vilken en kontrollalgoritm utvecklas.

Arbetets tyngdpunkt är algoritmutveckling och implementering i simulator, men möjligheten till att testa algoritmen i sjöförsök kan finnas.

Uppdraget är tänkt som examensarbete om 30 HP för 1 person.

Den du är idag

Vi söker dig med erfarenhet av reglerteknik och intresse för autonoma system. Lämplig utbildning är civilingenjör/magister med inriktning mot modellering, reglerteknik eller liknande.

Har du erfarenhet av något av följande områden är detta meriterande;

 - Matlab

- C/C++/C#

- Modellering

- Sensorfusion

Placeringsort är Linköping.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

18-06-2019

Extra information

Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Examensarbete
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis