Inaktiv platsannons

Vi söker en testare av mjukvarusystem för servicemarknad i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Varje dag är 15 000 mekaniker världen över beroende av Scanias servicesystem för att kunna utföra underhåll, felsökning, reparationer, ECU-uppdateringar och ombyggnationer på våra kunders fordon och motorer.

Nu behöver vi förstärka testningen i ett av våra systemutvecklingsteam. Vi letar efter dig som är en riktigt skarp testare av mjukvarusystem som brinner för kvalitetssäkring, automatisering, monitorering och som vill jobba kundnära med att få helheten att fungera så bra som möjligt.

Arbetet utförs i ett mindre tvärfunktionellt team som består av både utvecklare och testare där teamet har ett tydligt fokusområde. Teamet ingår också i en större gruppering som har ansvar för flera områden vilket gör att du kommer få möjlighet till bred domänkunskap.

Du kommer att vara delaktig i utvecklingen från idé till implementation till utvärdering av kundvärde.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att ha ansvar för kvalitetssäkringen av teamets leveranser genom den avslutande delen av utvecklingskedjan. Det innebär i praktiken att du underhåller och vidareutvecklar script i en automattestkedja, koordinerar så att leveranserna möter de kriterier som krävs för att leverera från utvecklings- via testmiljö och vidare till driftsättning samt monitorerar status på klient och molnbaserade tjänster.

Du kommer också ingå som representant i ett testskrå som fungerar som forum för testfrågor som rör flera team. Du kommer också jobba med kvalitetssäkring av dagens befintliga serviceverktyg och det kan ske i samarbete med övriga ur testskråt. Vi testar både manuellt och automatiserat. Du kommer ta fram testfall, se till att nya funktioner blir testbara, driva ärenden för att utreda och åtgärda kvalitets- och integrationsproblem.

Din profil

Vi söker dig som

  • har erfarenhet av och intresse för automatisering av testfall genom scriptning
  • har erfarenhet av och intresse för monitorering av klientmjukvara och molnbaserade tjänster
  • tycker om och utmanas av att även testa praktiskt på komplett fordon
  • är kommunikativ i både tal och skrift både på svenska och engelska
  • har högskoleexamen inom data, systemutveckling eller motsvarande
  • har utbildat/vidareutbildat dig inom test av mjukvara

Det är meriterande med C/D-kort men är inget krav

Vi kan garantera omväxlande arbetsuppgifter och att du inte känner dig fullärd på många år.

För mer information

Kontakta Thomas Rydholm, gruppchef, 08-553 70575 om du är intresserad av att veta mer om tjänsten.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej