Inaktiv platsannons

UX/Front-End Utvecklare i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår en omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. Transformationsprocesser, självkörande lastbilskonvojer och logistiklösningar är grundpelare i en framtid som bara börjat. En fascinerande utveckling som till stora delar är IT-driven. Där inget kommer att vara som det är. Där vi ska vara världsledande. Och det börjar med dig.

Som en av oss är du med och utvecklar en av Scanias viktigaste tjänster, Scania Maintenance with Flexible Plans. Vi utvecklar och underhåller en skräddarsydd underhållstjänst som, baserad på hur ett Scania fordon körs, talar om när det är dags att besöka en verkstad. Syftet är att hålla fordonet i toppskick för maximal driftsäkerhet och fordonstillgänglighet. Systemet vidareutvecklas ständigt, samtidigt som nya spännande utmaningar är på väg in. Tjänsten är i dagsläget i produktion i hela Europa och utrullning fortsätter globalt.

Vi söker nu ytterligare en medlem till vårt utvecklingsteam där du kommer att arbeta i en blandad roll som UX och Front-End Utvecklare. Initialt kommer rollen vara jämnt uppdelad, men du kommer framöver att ha stora utvecklingsmöjligheter och kunna styra riktningen på din roll.

Dina Ansvarsområden:

Som UX och Front-End Utvecklare kommer du att ha en central roll i våra utvecklingsteam och kommer att få många kontaktytor runt om i Scanias organisation. Du kommer att vara delaktig i hela utvecklingscykeln, från design av användarflöde till faktiskt släpp av applikationer och tjänster.

Du arbetar tätt ihop med systemarkitekter för att realisera nya funktioner, verifiera arbetsplaner och effektivisera arbetsflöden. Fokusen i ditt UX arbete är att vara med från startgropen och planera gränssnitt samt att utifrån arkitektens krav utveckla användarflöden med wireframes. Det är viktigt för oss att du tänker på användarvänligheten i din design.

Du kommer att ingå i ett utvecklingsteam som ansvarar för alla bitar inom applikations- och tjänsteutvecklingen. Där kommer din roll bero på din kunskapstyngd i front-end. Vi förväntar oss att du kan skapa responsiva och modulära HTML- och CSS-lösningar. Även att du förstår JavaScript design mönster och har erfarenhet av moderna JavaScript verktyg (som exempelvis npm/npx och webpack). Har du även erfarenhet av ramverk som Angular och React är det meriterande.

Din Profil:

Vi tror att du har minst 2 års erfarenhet, helst +4 år. En eftergymnasial utbildning inom UX/IT är meriterande, tyngden ligger på praktisk kompetens inom UX-utveckling.

I din profil ser vi att du har:

  • Erfarenhet av UX med fördel arbetat med verktyg som Balsamiq, Invision eller Axure.
  • Vana att producera wireframes eller motsvarande för att illustrera UX-koncept.
  • Arbetat med gränssnitt och användarvänlighet.
  • Goda kunskaper inom JavaScript, HTML, CSS.
  • Erfarenhet av Cloud-baserade lösningar och olika front-end ramverk är meriterande (React, Angular)
  • En förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på engelska.

Vi tror att du som person har en ambitionen att utveckla din egen roll. Kan effektivt göra avancerad teknik lättförståelig för produktägare och användare. Har en passion för att arbeta tätt ihop och leverera högkvalitativa lösningar från användarens önskemål. Tycker att det är kul att experimentera med senaste tekniken och dela med dig av dina insikter. Även att du tar initiativ för att komma fram till nya förslag för arbetsmetoder innan det efterfrågas av andra.

Kultur

Vi erbjuder verksamhetsnära arbete med teknisk variation i ett företag med en platt organisation och en mycket god arbetsmiljö. Vi är en öppen grupp där kommunikationen är rak och frihet under ansvar gäller. Eftersom vi är angelägna om vår digitala utvecklingsresa på Scania välkomnar vi förändring med glädje. Därför gillar vi att diskutera och förbättra arbetsmetoder och verktyg för att ständigt vara i framkant teknikmässigt.

Vi Erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information
Kontakta Marianne Pettersson (Gruppchef), 08-553 828 90 eller Richiello Enrico (Scania IT Rekrytering), +46 70 0856 227.


Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej