Inaktiv platsannons

Junior inköpare mot motor- och växellådsprojekt i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania Purchasing ansvarar för inköp av produkter och tjänster till Scanias samtliga enheter i världen. Det globala inköpsansvaret är centraliserat till Södertälje, där Powertrain Purchasing är en av avdelningarna. Project Master Team samverkar med avdelningens samtliga grupper men mestadels i gränssnitten kring produktintroduktioner och arbetet med att säkra material mot de olika projektens milstolpar och byggplaner. Vi är en del av avdelningens projektorganisation och de projekt vi arbetar med kretsar i huvudsak kring elektrifiering och kommande generationer av motorer och växellådor. Då vi står inför många nya, stora och spännande projekt vill vi stärka upp vårat team med duktiga medarbetare!

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för att prototypmaterial handlas upp till våra utvecklingsprojekt och arbeta direkt mot våra internkunder. Det innebär ansvar mot tidsplan, budget och kvalitet samt att självständigt arbeta med prototypmaterialförfrågan, orderläggning och säkerställa hemtagning. En viktig del av uppdraget är också att stötta andra projektinköpare i vår inköpsprocess av kommande seriematerial, där vi arbetar i krossfunktionella team med olika åtaganden. Uppgifterna består då bland annat av att förbereda och skicka ut offertförfrågningar samt sammanställa och analysera offerter. Du kommer också samla in och sammanställa annan information som behövs som underlag för beslut. I ditt arbete har du många kontaktytor internt på inköp men även mot andra funktioner på Scania som t ex R&D, produktion och våra externa leverantörer.

Din profil
Vi söker dig som är högskole-, civilingenjör eller med magisterexamen. Med ett starkt intresse för teknik, optimering och affärer.

För att vara framgångsrik i rollen krävs det att du är resultatinriktad, analytisk, strukturerad och har förmågan att driva flera inköpsuppdrag parallellt och självständigt. Du trivs med ansvar och är trygg som kravställare. Vidare så strävar du efter att jobba långsiktigt och proaktivt för att kunna förbättra och effektivisera vår verksamhet och för att på bästa sätt kunna supportera övriga inköpare. Du trivs med att ta initiativ, driva förändring och utveckla den roll du befinner dig i. Då tjänsten även innebär flera gränssnitt både internt och externt tycker du om att samarbeta, träffa nya människor och att du behärskar både svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Vi erbjuder dig
Vi ser denna tjänst som en mycket bra start på din karriär inom Scania och erbjuder dig en brant utvecklingskurva inom inköpsyrket genom strukturerad handledning, utbildningspaket och mentorskap. 

Som anställd hos oss får du även ta del av andra förmåner som exempelvis personalbil till en förmånlig kostnad, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunchförmåner till reducerat pris och mycket mer. För dig som bor i Stockholm och arbetar i Södertälje finns möjlighet att åka till jobbet med Scanias egen busslinje. Bussen åker från Cityterminalen och Liljeholmen och stannar direkt vid de olika arbetsplatserna i Södertälje.

För ytterligare information kontakta gärna:

Sandra Gustavsson, Rekryteringsspecialist 08-553 50395

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej