Inaktiv platsannons

Gruppchef Electrified Powertrain and Clutch Control i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Sektionen Powertrain Control Strategy, NEC, ansvarar för att anpassa drivlinan för lägsta möjliga energiförbrukning och bästa möjliga körbarhet och prestanda. Det innebär ansvar för styrsystemen på drivlinan och krav mot övrig organisation för att skapa de rätta fordonsegenskaperna.

Vi söker nu en ny chef till gruppen Electrified Powertrain and Clutch Control då den nuvarande chefen går vidare till nya utmaningar inom företaget.

Electrified Powertrain and Clutch Control har ett spännande och utmanande uppdrag. Gruppen är huvudansvariga för funktionsutvecklingen för våra eletrifierade drivlinor samt ansvarar för styrningen av våra kopplingsakuatorer.

Gruppen består av 14 personer där de flesta är civilingenjörer.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innefattar att hålla kontakt med leverantörer i Tyskland och Norge samt hjälpa till att driva funktionsområdet för elektrifierade drivlinor inom sektionen. 

Medarbetarna utvecklar du i enlighet med våra värderingar, principer och metoder. Du ser till att rätt förutsättningar finns att bedriva verksamheten effektivt och blir ytterst ansvarig för gruppens arbete. Som gruppchef deltar du också i sektionens ledningsgrupp och påverkar sektionens arbetssätt och metoder.

Profil

Du har en fleråring erfarenhet som chef eller motsvarande ledande roll. Du är en positiv och driven person som är engagerad och intresserad i ditt ledarskap. Ditt sätt är motiverande och inspirerande för dina medarbetare och din omgivning.

Du är civilingenjör eller har motsvarande kunskaper. Du har erfarenhet och intresse inom drivline- och helfordonsfrågor samt vilja och förmåga att sätta dig in i tekniken. Har du jobbat med inbyggda system inom motor- och transmissionsstyrning sedan tidigare är detta meriterande.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej