Inaktiv platsannons

Produktsamordnare Buss i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

 

Är du teknikintresserad och söker en spännande och rolig utmaning där du får möjlighet vara med i framtagningen av framtidens bussar – då har vi uppdraget för dig!

Gruppen ”Product Structure” befinner sig mitt i leveransflödet på den globala avdelningen för bussutveckling och ansvarar för Scanias bussar och chassier. Vi är en dynamisk grupp med många kontaktytor som verkar både i och utanför Sverige. Avdelningen har verksamhet i Sverige, Brasilien, Indien, Polen och Finland.

En av våra största utmaningar just nu är eldrift, och genom att vara med och bidra till framtagningen av framtidens eldrivna bussar kan vi erbjuda dig en tjänst där du får möjlighet att påverka samhället vi lever i och vår gemensamma framtid i stort.

Dina arbetsuppgifter

Ditt huvudsakliga ansvar som produktsamordnare är att i samarbete med konstruktörer bygga, utveckla, underhålla och kvalitetssäkra Scanias produktstruktur. Produktstrukturen är en databas som beskriver vilka delar som ska ingå i bussen, beroende på när den tillverkas och vilka val som är gjorda i kundens order. För att lyckas med det krävs aktivt samarbete med konstruktörer, kollegor, projektledning och andra användare av informationen.

Du får en unik översikt och förmåga att analysera hur våra bussar är uppbyggda. Därför kommer också många vända sig till dig för att få tips och råd om hur man söker i informationen.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett intressant, omväxlande och fritt arbete till dig som trivs bäst med att verka mitt i flödet och som vill bidra och hjälpa andra. Varje detalj ska hamna på rätt plats i produktpusslet och det är du som slutför produktstrukturen och sedan lämnar vidare till de slutliga användarna. På köpet får du ett brett kontaktnät och en plattform att bygga vidare på för fortsatt breddning, antingen inom gruppen eller inom andra områden på Scania.

Din profil

Du har en teknisk högskoleutbildning alternativt motsvarande yrkeserfarenhet, samt intresse för teknik och produktutveckling. Du kan skapa goda relationer och samtidigt ställa tydliga krav. Du är målinriktad och får samtidigt detaljerna rätt. Du är självgående, men samtidigt en lagspelare. Du fattar beslut baserade på fakta. Goda kunskaper i både svenska och engelska är ett krav.

För mer information

Kontakta gärna gruppchef Daniel Bergquist, tel 08-553 856 83.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej