Inaktiv platsannons

Nationell samordnare i Kalmar

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Nationell samordnare. Vi vill ha din ansökan senast den 14 oktober.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Arbetsuppgifter

Vi söker en Nationell samordnare som vill vara med och utveckla Sveriges vägunderhåll!

Som Nationell samordnare arbetar du med att utveckla och implementera nationella arbetssätt, metoder och mallar. Du är en del av förvaltningsgruppen som arbetar med frågor som rör vinterväghållning, barmarksunderhåll, daglig framkomlighet och trafiksäkerhet. Du har också ansvar för att samordna upprättande av förfrågningsunderlag och är stöd till distrikt Syd (Skåne, Blekinge, Kalmar, Kronoberg och Jönköping län) i kontraktsfrågor. Du arbetar i nära samarbete med projektledare.

Du deltar även i övergripande utredningsarbete inom väg samt arbete med nationella projekt. Vid är du med i utvecklings- och forskningsprojekt, t.ex. Digital Vinter, som syftar till att utveckla krav och uppföljningsmetoder för vinterväghållning.

Gruppen som arbetar med Basunderhålls kontrakt Väg består av fyra andra nationella samordnare, en nationellt arbetande samordnare samt en förvaltare av IT-system.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning bygg och anläggning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har arbetslivserfarenhet av vägbyggnation och eller vägunderhåll
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har arbetat med inköp av entreprenader
  • har kunskap om entreprenadjuridik
  • har flera års erfarenhet av att arbeta som entreprenör eller beställare av entreprenader

Som person är du en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt.

Övrig information

Intervjuer kommer hållas på Trafikverkets kontor i Solna strand den 6 november. 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kalmar
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej