Inaktiv platsannons

Olycksutredare i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Olycksutredare. Vi vill ha din ansökan senast den 21 oktober.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och forma och utveckla ett hållbart samhälle? Vi söker nu en olycksutredare till vår enhet Trafiksäkerhet järnväg. Som olycksutredare kommer du att analysera trender och genomföra utredningar på uppdrag som är kopplade till olyckor, tillbud och avvikelser på järnväg.

Rollen innebär är att du i huvudsak skall göra olycksutredningar av aggregerad karaktär, men även arbeta med utredningar av enskilda händelser. Du kommer att arbeta nationell/regionalt/lokalt för att skapa förutsättningar för effektiv olycksutredningsverksamhet genom bred samverkan med interna och externa parter. Även fungera som verksamhetens och Trafikverkets representant vid utbildningar eller informationstillfällen för interna och externa intressenter, samt att bidra i utveckling av verktyg och processer för förbättrad olycksutredning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har vidareutbildning i olycksutredning
  • har relevant kunskap om järnvägssystemet
  • har erfarenhet, kunskap och förståelse i att genomföra analyser samt utredningsarbete utifrån ett MTO-perspektiv

För att lyckas i rollen har du god samarbetsförmåga, då samarbete med andra parter i utredningsarbetet är av största vikt. Du är initiativtagande, självgående och arbetar noggrant mot hög kvalitetsstandard. Du har mycket god analytisk förmåga, där du har förmåga att arbeta med komplexa frågor, se samband, dra logiska slutsatser och lösa komplicerade problem.

Övrig information

Intervjuer kommer hållas i Solna under vecka 45. 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-10-21

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej