Inaktiv platsannons

Kurator med grundläggande psykoterapiutbildning, KBT i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2018-09-17

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Studenthälsans uppgift är att förebygga och avhjälpa hälsorisker och hälsoproblem som är relaterade till studiesituationen. Till oss söker sig studenter som har svårt att klara sina studier p.g.a. psykiska, sociala eller andra problem. I teamet finns både läkare, psykologer och kuratorer. Vi arbetar både förebyggande och behandlande, såväl individuellt som på grupp- och organisationsnivå.

Arbetsuppgifter:
Vi söker dig som har erfarenhet och intresse av att arbeta preventivt och utåtriktat inom områdena psykisk ohälsa, stress, livsstilsfrågor, studiemiljö och studievanor. Arbetsuppgifterna består av samtal på individ- och gruppnivå samt aktivt deltagande i Studenthälsans utåtriktade och förebyggande arbete. I denna tjänst ingår vidare att hålla i kursverksamhet och föreläsningar, men även informationsinsatser och deltagande vid mässor för nya studenter vid terminsstart ingå och arbete på kvällstid förekommer. Du ska tycka om att vara en del i ett team, att arbeta mot gemensamma mål och vara med och utveckla verksamheten. Tjänsten kräver stor flexibilitet.

Kvalifikationskrav:
Socionomexamen, beteendevetare, sjuksköterska eller motsvarande (minst 3 års högskolestudier/kandidatexamen) med grundläggande psykoterapiutbildning (Steg 1) i KBT inkluderande moment av egenterapi.

Du ska även ha erfarenhet av individuella samtalskontakter. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift krävs då samtliga arbetsuppgifter ibland genomförs på engelska.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga, strukturerat arbetssätt och förmåga att ta egna initiativ.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Kompetens inom övriga livsstilsfrågor samt organisation och arbetsmiljö är meriterande. Erfarenhet av arbete med unga vuxna är önskvärt.

Erfarenhet av arbete på en studenthälsovårdsmottagning samt erfarenhet av utåtriktat arbete i form av föreläsningar, kurser eller workshops för studenter.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträde: Snarast/ Efter överenskommelse.
Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av
Enhetschef Eva Söderman, 018-471 69 01
Verksamhetsledare Sofia Diderholm, 018-471 69 11

Välkommen med din ansökan senast den 2018-10-12, UFV-PA 2018/3104

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej