Inaktiv platsannons

Forskningsassistent till EU-projekt, 50-75 % i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2018-09-21

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Institutionen för geovetenskaper vid Uppsala universitet är Sveriges största och bredaste institution av sitt slag med cirka 200 anställda. Vår forskning sträcker sig inifrån jordens kärna ut till atmosfären, från mikroskopiska mineral och fossil till hur berg och oceaner bildas, från tiden för jordens födelse fram till idag. Vi kartlägger jordens och livets utveckling över flera miljarder år och studerar sambandet mellan atmosfären och haven med hänsyn till klimatförändringar och hållbar utveckling. För mer information se: eller besök oss på .

Programmet för luft-, vatten- och landskapslära, LUVAL, samlar forskning och utbildning i meteorologi, hydrologi, miljöanalys och naturgeografi. Den meteorologiska forskningen fokuserar idag främst på de fysikaliska processerna i det atmosfäriska gränsskiktet, dvs. de lägsta 100-1000 m av atmosfären. Forskningen är inriktad mot grundläggande processer i gränsskiktet över hav, land och is men innefattar även mer tillämpad forskning såsom vindenergiforskning och spridningsmodellering. Programmet driver även forskning som fokuserar på naturkatastrofer, glaciologi och modellering av processer i klimatsystemet. Utöver den klassiska meteorologiundervisningen på meteorologiutbildningen (Kandidat- och Masterprogram i fysik, med inriktning meteorologi) så ingår även ett större block med utbildning inom Civilingenjörsprogrammet i miljö- och vattenteknik. För mer information om programmet för luft-, vatten- och landskapslära, se: .

Om projektet: Institutionen för geovetenskaper, Uppsala universitet, söker en forskningsassistent till projektet ”SIM4NEXUS – Sustainable Integrated Management FOR the NEXUS of water-land-food-energy-climate for a resource-efficient Europe” ().

Forskningsassistenten kommer att ingå i Horizon2020-projektet SIM4NEXUS, vilket är ett EU-finansierat forskningsprojekt där 25 samarbetspartner från hela Europa medverkar för att analysera politikens inverkan på de komplexa sambanden mellan olika sektorer. Vid Institutionen för geovetenskaper undersöks hur olika politiska, sociala och ekonomiska scenarier påverkar interaktionerna mellan vatten-, skogs- och energisektorn i ett föränderligt klimat just i Sverige. Denna undersökning byggs på samarbete med externa aktörer som företag, kommuner, myndigheter och organisationer.

Vi söker nu en forskningsassistent med sysselsättningsgrad 50-75 %, enligt överenskommelse. Anställningens längd är 5-8 månader, beroende av sysselsättningsgrad. 

Arbetsuppgifter: Du kommer att delta i ett forskningsprojekt som assistent till ansvariga forskare. I arbetsuppgifterna ingår att vara behjälplig vid litteraturstudier, att samordna/assistera vid planering av en vetenskaplig publikation och att skriva en sammanfattning av litteraturstudien. Du kommer också att assistera vid planering av genomförande av forskningsprojektet. Som del i en forskargrupp innebär arbetsuppgifterna även att delta i övrig verksamhet och administrativa uppgifter som förekommer på enheten.

Kvalifikationskrav: Kandidatexamen, gärna i hållbar utveckling, biologi eller en inriktning som arbetsgivaren bedömer likvärdig/kvalificerande för uppdraget. Då tjänsten innebär assistans vid ämnesövergripande forskning söker vi dig med en bred bakgrund, t.ex. i ekologi, förvaltning av vatten- och naturresurser, samhällsvetenskap, miljömodellering, och/eller dataanalys. Vi söker dig som tidigare har arbetat eller har haft praktik på universitet eller i annan forskningsmiljö.

Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift är ett krav, då arbetsspråket primärt kommer att vara engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom god samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt. 

Övrigt önskvärt/meriterande: Erfarenhet av vetenskapligt arbete, gärna i genomförandet av litteraturstudier och skrivandet av vetenskapliga publikationer.

Övrigt: Ange dina förutsättningar och/eller önskemål om sysselsättningsgrad och anställningens längd i din ansökan.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten och lika villkorsfrågor är viktiga för oss vid Institutionen för geovetenskaper. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning i fem månader med möjlighet till förlängning.

Anställningens omfattning: 50-75 %, enligt överenskommelse.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Claudia Teutschbein, tel. 018-471 2584, e-post: .

Välkommen med din ansökan senast den 5 oktober 2018, UFV-PA 2018/3206.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej