Inaktiv platsannons

Projektassistent i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2018-09-20

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Enheten för universitetspedagogik arbetar med det centrala stöd som ska finnas för kvalitets- och kompetensutvecklingsarbete gällande den pedagogiska verksamheten inom universitetet.

Våra huvuduppgifter inom detta fält är:

Sedan ca två år innefattar enhetens uppdrag även att svara för stöd till och vidareutveckling av aktiv studentmedverkan vid Uppsala universitet. Syftet är att stödja pedagogiskt utvecklingsarbete och stärka utbildningskvaliteten genom att bättre tillvarata studenterna som medskapare av högre utbildning. Med aktiv studentmedverkan avses dels studenter som är en resurs i varandras lärande (peer-to-peer learning), dels studenter som är medskapande i såväl planering, genomförande och utveckling av utbildning. Hittills har en pedagogisk utvecklare från enheten och två projektadministratörer arbetat med dessa arbetsuppgifter.

Nu söker vi ytterligare en projektassistent med aktuell studenterfarenhet samt erfarenhet av studentdriven utbildning.

Arbetsuppgifter: Att vid enheten för universitetspedagogik, tillsammans med projektadministratör, verka för att stödja och sprida lärares och studenters arbete med aktiv studentmedverkan (ASP) vid Uppsala universitet, samt att identifiera och sprida goda erfarenheter av studentmedverkan i utbildningen. I detta arbete ingår b.la. att:

Bidra med ett studentperspektiv i enhetens högskolepedagogiska grundkurser och andra utbildningsinsatser. Samordna och utveckla det stöd enheten ger till studenter och lärare som är engagerade i arbete med aktiv studentmedverkan, t ex i form av utbildning för mentorskap och Supplemental Instruction (SI). Att stärka enhetens samarbete med vetenskapsområdena, vad avser pedagogisk utveckling och ASP. Att stärka enhetens samarbete med universitets kårer och studentföreningar samt biblioteken. Att driva, utveckla och kommunicera digitala stödresurser för lärare och studenter som vill arbeta med ASP. Att sprida och arbeta med den nyligen utgivna handboken om ASP. Att terminsvis anordna 1-2 universitetsöverskridande seminarier om ASP.

Kvalifikationskrav: Aktuell (2018), mångårig erfarenhet som student vid Uppsala universitet. Dokumenterad erfarenhet av arbetsinsatser i studentdriven utbildning (t.ex. arbete som SI-ledare eller mentor, arbete som kursamanuens/motsvarande eller genom engagemang inom studentkår). Dokumenterad erfarenhet av att medverka på utbildningsdagar, workshops, konferenser/motsvarande.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och vi söker dig som är utvecklingsinriktad, mål- och resultatorienterad. Du är utåtriktad, serviceinriktad, flexibel och stresstålig och har god förmåga att arbeta självständigt inom givna tidsramar samt, på ett engagerat sätt, tar egna initiativ och löser problem. En mycket god samarbetsförmåga och lyhördhet samt förmåga att bidra till en positiv atmosfär är en förutsättning liksom att du har en mycket god språklig förmåga (både muntlig och skriftlig) i svenska och engelska.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt: Goda kunskaper om Uppsala universitets organisation och arbetssätt samt den högre utbildningens villkor. Dokumenterad erfarenhet av arbete med utveckling av ASP på institutionsnivå, av arbete med utveckling eller utvärdering av högskolans verksamhet och/eller dokumenterade erfarenhet av arbete med utbildning/undervisning eller pedagogisk utveckling.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning sex månader.

Anställningens omfattning: 50 %

Upplysningar om anställningen lämnas av Jöran Rehn, tel. 018-471 1950, e-post . 

Välkommen med din ansökan senast den 12 oktober 2018, UFV-PA 2018/2973.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej