Inaktiv platsannons

Automationstekniker - Vattenfall AB Värme i Uppsala

Om tjänsten

Vattenfall AB Värme Uppsala driver och utvecklar Vattenfalls fjärrvärmeverksamhet i Uppsala och Knivsta kommun. Området är expansivt och vi jobbar aktivt med att vara förstahandsvalet för kunden. Värme Uppsala har som mål att bli CO2-neutrala senast 2030 vilket gör att vi nu investerar ca 3 miljarder kronor i att bygga nya anläggningar samt ställa om befintliga till förnyelsebara bränslen.
 
Är du en ansvarstagande person som gillar att jobba med problemlösning? Har du lätt att kommunicera och samarbeta med andra? Hos oss på Vattenfall AB Värme blir du en del av en etablerad verksamhet med stora möjligheter till utveckling. Vår roll på underhållsavdelningen är att säkerställa driftsäkerheten i våra produktionsanläggningar. Detta gör vi genom ett väl planerat och kvalitativt underhåll, både på kort och lång sikt.
 
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Automationstekniker kommer du att arbeta med underhåll inom el och automation med fokus på automation, process-IT och instrumentering. Arbetet sker huvudsakligen i fält där uppdragen kommer i form av felanmälningar. Din uppgift blir då i första hand att felsöka för att sedan åtgärda. Arbetet är varierande och omfattar olika typer av arbetsmoment inom dessa områden så som att:
• Driva förebyggande underhåll på våra processutrustningar/-anläggningar.
• Delta i och initiera underhållsförbättringar.
• Hantera teknisk dokumentation (i form av kretsschema, instruktioner och manualer).
• Hantera och administrera arbetsorder i vårt datoriserade underhållssystem SAP.
• I tjänsten ingår även schemalagd beredskapstjänstgöring.
 
För att söka tjänsten bör du ha följande kvalifikationer
Du har gymnasium- eller högskoleutbildning med elteknisk inriktning mot automation samt grundläggande PC- och nätverkskunskaper. Vi ser gärna att du har erfarenhet från processindustri eller tillverkningsindustri med fokus på automation med tillhörande fältinstrumentering t ex PLC, givare och sensorer. Ytterligare meriterande är kunskaper inom olika SCADA-system och även kunskaper inom underhållsystemet SAP.
 
Arbetsuppgifterna förutsätter en utåtriktad och ansvarstagande person som är drivande då mycket direktkontakt och samarbete med andra yrkesgrupper ställer krav på god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du har god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska. Körkort klass B erfordras.
 

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Uppsala | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)