Inaktiv platsannons

Projektingenjör i Västerås

Om tjänsten

Är du en flexibel och initiativrik person med god social förmåga ? Då har du chansen att ta dig an en central roll inom automation och digitalisering med varierande arbetsuppgifter, stort nätverk och utvecklingsmöjligheter inom organisationen. För dig som har ledarerfarenhet finns möjligheten att gå in på tjänsten som ledande ingenjör. Du blir en del av ABB Power Generation i Västerås, som är en affärsenhet inom ABB:s division Industrial Automation som erbjuder ett komplett utbud av el- och automationslösningar samt livscykeltjänster för kärnkraft, kraftvärmeproduktion, vattenkraft och VA. Enhetens lösningar bygger på ABB:s branschledande teknik inom elkraft, drivsystem, automation och digitalisering.

Uppgifter :

I din roll kommer du att arbeta med systemframtagning, funktionell analys, och applikationsdesign. Du kommer att ha kontakt med kunder, andra ingenjörsgrupper och projektledare under olika faser av projektets genomförande.
Uppgiften innefattar, men är inte begränsad till, följande:
- Framtagning av styrsystemskonstruktion i 800xA och IT-Miljö baserade på kundens funktionsspecifikationer
- Utföra eller ko-ordinera applikationsdesignarbete (programmering) och verifiera den mot funktionsspecifikationer.
- Uppdatera designdokumentationer och handledningar enligt leveransspecifikationer.
- Sitebesök under design samt genomförande av idrifttagning

Krav:

För att passa i rollen, kan du vara från gymnasie- till civilingenjör, det viktiga är att du ska ha ett genuint tekniskt intresse och en bas inom Automation, IT-miljö och programmering. Det är meriterande om du har jobbat med elkraftsgenererande anläggningar eller liknande industri och förstår dess processer. Erfarenhet från igångkörningsuppdrag och kunskap om ABBs styrsystem 800xA är också till din fördel. Kunskap om Vmware, Windows, nätverksimplementation ses som positivt. Goda kunskaper i Svenska och engelska, både i tal och skrift, är en förutsättning. Det är meriterande om du har några års erfarenhet, men vi lägger stor vikt på din personlighet: självgående och ansvarstagande. B-körkort är ett krav.

Publicerad den

27-02-2019

Extra information

Ort
Västerås
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Västerås | Västermanlands län | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis