Inaktiv platsannons

Business Controller till Långshyttan

Business Controller till L... Setra söker Business Controller till Långshyttan  Vi är i en spännande utvecklingsfas i Långshyttan. Som ett led i Setras strategi att öka vidareförä

Om tjänsten

Business Controller till Långshyttan

Setra söker Business Controller till Långshyttan 

Vi är i en spännande utvecklingsfas i Långshyttan. Som ett led i Setras strategi att öka vidareförädlingen av råvaran, bygger vi nu i Långshyttan ett modernt träindustricentrum. Förutom vår befintliga limträtillverkning, bygger vi en komponentfabrik för produkter till snickeriindustrin och en fabrik för korslimmat trä (KL-trä) för byggindustrin. Setras limträ och KL-trä kommer i framtiden utgöra ett starkt och expansivt erbjudande av hela stomkonstruktioner i trä.  

Som en del i denna expansion, söker vi fler kollegor.  

Setra genomför just nu ett antal större investeringar med syfte att öka vår förädlingsgrad och ta en tydligare position inom konstruktionssektorn både i Sverige och globalt. Detta sker b.la annat genom två omfattande investeringar, en fullskalig Komponentfabrik men också i en KL träfabrik. Sedan tidigare opererar vi vår limträfabrik på orten. Avsikten är att Långshyttan kommer att bli Sveriges största träförädlingscentrum inom dess segment. 

Vi har som ambition inom Setra att tillverka produkter från ansvarfullt brukade skogar och tillverka hållbara produkter för byggande och boende på en global marknad.  

Du kommer ingå i ett team som kontinuerligt och långsiktigt utvecklar våra affärer enligt de värderingar som präglar vår verksamhet 

Om tjänsten  

Som business controller får du inledningsvis en nyckelroll i genomförandet av pågående investeringar och i ett senare skede som Business Controller för samtliga anläggningar i Långshyttan.  

Det innebär ett nära samarbete med projektledare och teammedlemmar för projektet samt nuvarande plastledning för Limträproduktionen. Du kommer också ingå i controllerteamet för Setras övriga verksamhet. 

Din roll kommer att innebära: 

Kostnadsuppföljning och prognoser av pågående projekt 

Etablering av pre- och postkalkylering på produkt nivå 

Avtalsgranskning 

Riskanalys samt analys av konkurrenter, marknad och råvara 

Bygga upp en rapporteringsstruktur för projektet men även när verksamheten är i daglig drift. 

Viktigt är också att du självständigt jobbar med dagliga förbättringar inom ditt ansvarsområde. 

Som Business controller rapporterar du direkt till vår CFO som finns placerad på huvudkontoret i Solna. 

Kvalifikationer       

Vi ser gärna att du har mångårig erfarenhet inom ditt område, gärna från industriell verksamhet. Branscherfarenhet är ett plus. 

Du har erfarenhet att arbeta med investeringsprojekt och att arbeta i team med, ibland med dubbla rapporteringsvägar.  

Att arbeta självständigt är inga problem för dig och du tar stort ansvar för att lösa de uppgifter som faller inom ditt område. Du har initiativkraft och försöker själv se de utmaningar som finns eller kan komma och tar tag i dessa i tid. 

Du har goda ledaregenskaper, men är också en prestigelös lagspelare  

som har lätt för att se nya lösningar och kan beskriva affärsnyttan med dem.  

Du är engagerad och strävar hela tiden efter att leverera ditt yttersta. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i både svenska och engelska i såväl tal som skrift. Du lever efter devisen att det är VI som gör skillnad. 

Vi erbjuder dig!   

På Setra är du med och utvecklar framtidens byggmaterial - trä. Här tar vi tillvara på dina idéer, din nyfikenhet och din erfarenhet. Våra värderingar - engagemang, nytänkande och ansvar - har vi med oss i hela verksamhetskedjan.  

Att främja en god arbetsmiljö är viktigt för oss, liksom att ge dig chansen till både karriärmöjligheter och utveckling. Vi tror på våra medarbetare. Och vi tror på trä.

På Setra ser vi mångfald och skillnader mellan människor som en styrka. Ditt ursprung, den du är och dina personliga egenskaper berikar både vårt företag och våra kunder.  

Vi utmanar varandra till att varje dag bli lite bättre och ha roligt på jobbet. Medarbetarnas motivation och engagemang är avgörande för vår möjlighet att nå långsiktig lönsamhet. 

Setra driver därför ett målinriktat arbete med att bygga en gemensam företagskultur med tydligt lönsamhets- och kundfokus.   

Anställningen 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Placeringsort är Långshyttan. 

Vid frågor om tjänsten, vänd dig till Olle Berg Marknadsdirektör, +46 70 531 43 45 

Välkommen in med din ansökan senast den 18:e oktober 2018. Urval och intervjuer kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. 

Setra är ett av Sveriges största träindustriföretag och en ledande aktör i Europa. Vi förädlar råvara från ansvarsfullt brukade skogar och erbjuder klimatvänliga produkter för byggande och boende på en global marknad. Koncernen har ca 800 anställda och omsätter 4,2 miljarder kronor. Omkring 60 procent av omsättningen utgörs av export till Europa, Nordafrika, Mellanöstern och Asien. Läs gärna mer på  

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Långshyttan
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej