Inaktiv platsannons

IT-tekniker, Operation Centre i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Group ICT är en del av Saab koncernen och ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, storage, nät, klienter mm.

Vi ansvarar även för driften av datorhallar med kringutrustning samt tillhandahåller systemutvecklingsstöd och programanpassning.

I vår verksamhet ingår teknikbevakning på områden som operativsystem, databaser, virtualisering, säkerhet och nätverk. Vi är även kravställare mot underleverantörer och övrig IT miljö inom koncernen. Verksamheten präglas av systematiskt datasäkerhetsarbete samt teknikbevakning inom angränsande verksamhetsområden.

Din framtida utmaning

Då framtiden för Saab ser mycket lovande ut ser vi inom Group ICT ett ökat behov av både IT-tekniker och systemadministratörer. Din uppgift inom Group ICT blir att vara en del i vårt OCenter. Du kommer att övervaka våra miljöer, lösa incidenter inom bland annat Linux/Unix, windows och hantera beställningar av tex behörigheter/konton.

Den du är idag

Som person är du målinriktad, drivande, noggrann, analytisk och servicemedveten. Din kommunikationsförmåga och servicekänsla är välutvecklad och du har lätt för att samarbeta internt med dina medarbetare såväl som externt med kunden. Vi tror att du har lätt för att växla mellan olika arbetsuppgifter och har förmågan att hålla flera arbetsuppgifter igång samtidigt. Arbetsuppgifterna är givna, men du har frihet, med vidhängande ansvar, att utforma ditt arbete så att du löser dem på bästa sätt.


Du har ett brinnande intresse för IT i allmännhet och kunskaper i något/några av följande områden i synnerhet.

•           Linux/Unix
•           Drift och installation
•           Nätverk
•           Storage/backup

Vi lägger stor vikt vid om du har Linux/Unixkunskaper.

Resor inom och utom Sverige förekommer. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därmed krävs att du genomgår och godkänns i prövning gjord av myndighet.

Urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka därför inte att söka redan idag!

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | IT | Heltidsjobb (förstajobb)