Inaktiv platsannons

Systemingenjör IT-säkerhet i Stockholm (Järfälla)

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Vi söker nu systemingenjör inom IT Säkerhet som vill komma och jobba med oss på vår division Operation Sweden. Här får du chansen att vara med och vidareutveckla världens främsta ledningssystem. Vår produkt utgör hjärnan och har till uppgift att sammanställa information från stora mängder sensorer och datalänkar, och styra olika typer av utrustning. Allt för att ge operatören bästa möjlighet att fatta rätt beslut även i stressade situationer. Vi levererar till kunder både i Sverige och utomlands.

Din framtida utmaning

Du kommer att jobba med IT säkerhet för våra nya avancerade system i en agil miljö. Du kommer ta plats i något av våra projekt och dela med dig av dina kunskaper till såväl kollegor som kunder.

IT-säkerhet inkluderar säker hantering av information men även skydd av hårdvara och mjukvara i våra system. Du ska kunna jobba med såväl systemarkitekturen ur ett säkerhetsperspektiv såväl som med kravnerbrytning ifrån kundspecifika krav ner till realisering i våra system och produkter.

Tjänsten inkluderar kommunikation i olika former, både internt och med kund vilket kräver goda kunskaper i svenska och engelska i skrift och tal. Du ska även vara affärsmässig såväl internt som vid kundkontakter.

Den du är idag

Du måste kunna ha lätt för att ta till dig nya saker och söker aktivt efter ny kunskap. Du gillar att jobba i team och hitta effektiva lösningar samt är öppen för att prova nytt. Du är en social, engagerad och kreativ person som inte backar för en utmaning.

Du är en erfaren systemingenjör med goda kunskaper inom IT säkerhet alternativt har visat på ett starkt intresse för att växa i den rollen.

Du ska ha en proaktiv inställning i jobbet dvs. aktivt navigera runt i organisationen och kommunicera med våra interna leverantörer för att lösa och förebygga problem och utmaningar.

Egenskaper vi söker:
- Goda kunskaper inom alla grenar av IT-säkerhet, speciellt nätverkssäkerhet men även mjukvara och hårdvara.
- Förmåga att kunna göra helhetsbedömningar av IT-säkerheten för system
- Kunna argumentera för och avgöra olika IT-säkerhetslösningars relevans i ett system
- Erfarenhet av att jobba med härdade plattformar
- God analytisk förmåga
- Ha en vilja att ständigt utvecklas för att hålla sig relevant på området
- Tekniskt ledarskap

Vanliga arbetsuppgifter:
- Systemdesign och riskanalyser m.a.p. IT-säkerhet
- Penetrationstestning
- Mjukvaruutveckling/integration av IT-säkerhetskritiska system

Meriterande certifieringar:
- CompTIA Security+
- GIAC GPEN
- EC-Council CEH

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Vi tillämpar löpande urval i denna tjänst och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen in med din ansökan!

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm (Järfälla)
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)