Inaktiv platsannons

Trafikinformatör (TL) i Gävle

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Trafikinformatör (TL). Vi vill ha din ansökan senast den 18 oktober.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch?
Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. På Trafikledning jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att bidra till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Arbetsuppgifter

Som trafikinformatör ansvarar du för att tågresenärerna får bra och tillförlitlig information om läget i tågtrafiken, till exempel spårändringar och förseningar. Du informerar tågresenärerna främst via högtalare, plattformsskyltar, monitorer och webb. För att kunna göra det gäller det att du håller dig uppdaterad om läget i trafiken. Det gör du via datoriserade övervakningssystem och genom att ha ett gott samarbete med järnvägsföretagen, trafikledarna och de övriga trafikinformatörerna. Du samlar in och sammanställer information om spårändringar, förseningar, fordonsproblem och kontaktledningsfel.

Arbetet som trafikinformatör är varierande beroende på om tågtrafiken flyter normalt eller om det är problem på grund av oväder, fel i växlar eller signaler. Som trafikinformatör arbetar du skift enligt ett schema årets alla dagar.

Din anställning inleds med en provanställning under 6 månader. Under denna tid går du en intern utbildning, som du får av din handledare på arbetsplatsen. Efter provanställningstiden får du en tillsvidareanställning, under förutsättning att du klarar utbildningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har  en gymnasieexamen (avgångsbetyg eller slutbetyg) i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning. Alternativt har du avgångs- eller slutbetyg från äldre svenska gymnasieformer, 2 årigt gymnasium eller kommunal vuxenutbildning samt folkhögskola. Samlat betygsdokument från gymnasieutbildning är inte giltigt.
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

 

Det är meriterande om du

  • Erfarenhet av arbete med information inom kollektivtrafik eller järnväg.

 

Du som person:

  • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
  • har god samarbetsförmåga, arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
  • har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Du har förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer
  • har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt
  • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.
Övrig information

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Rekryteringsprocessens olika steg planeras tidsmässigt enligt nedan:
- Första urvalet sker under vecka 42 och 43. Urvalet innebär att de som uppfyller utbildningskravet får genomföra urvalstester. 

- Om du blir aktuell för intervju så sker dessa under vecka 45 och 46.

Vi använder mail för att göra utskick och kallelser. Så kolla din mail regelbundet under denna tid!
Observera att du förutom din ansökan behöver bifoga ditt examensbevis i vårt system senast sista ansökningsdag.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-10-18

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Gävle
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej