Inaktiv platsannons

Antagningssamordnare i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2018-10-02

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Antagningsenheten är en enhet inom Studentavdelningen och har det övergripande ansvaret för universitetets antagning till utbildning på grund- och avancerad nivå. Vid enheten finns 16 anställda.

Arbetsuppgifter:
Som antagningssamordnare vid antagningsenheten arbetar du tillsammans med både antagningshandläggare och antagningssamordnare med antagning till universitetets olika utbildningar. Arbetet innebär ett övergripande ansvar för arbetet med NyA, som är det system som Uppsala universitet använder för antagning till högre utbildning. Du bygger och underhåller de olika typer av modeller som används i NyA och tar fram relevant statistik och uppföljningsdata. I ditt arbete ingår också att systematisera och strukturera arbetet i de olika antagningsomgångarna och att planera arbetet för enhetens övriga medarbetare så att antagningsarbetet vid Uppsala universitet utvecklas och effektiviseras.

Kvalifikationskrav:
Högskoleexamen eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du ska ha erfarenhet av arbete i NyA, kunna hantera antagningsomgångar och bygga modeller i systemet. Utöver detta ska du ha väl vitsordad erfarenhet av handläggning av ansökningar och kunskap om behörighetsbedömningar. Du som söker har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på engelska och på svenska.

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet, såsom stresstålighet och självständighet. Du är ansvarstagande, har en god organisationsförmåga och samarbetsförmåga samt mycket god datorvana. Du är noggrann med detaljer, men arbetar utifrån ett helhetsperspektiv och kan kommunicera med andra myndigheter, men också med universitetets alla delar.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Erfarenhet av motsvarande arbete från statlig eller annan offentlig verksamhet är meriterande, samt tidigare erfarenhet av databashantering och SQL. Erfarenhet av engelska som arbetsspråk är önskvärt.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträde: 2019-01-01 eller efter överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidare, provanställning kan tillämpas
Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Cecilia Marklund tel. 018-471 72 88 alternativt e-post cecilia.marklund@uadm.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 17 oktober 2018, UFV-PA 2018/3238

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej