Inaktiv platsannons

HR-Generalist i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2018-10-05

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap är en institution som hör till Medicinska fakulteten. Vid institutionen finns idag ca 200 medarbetare. Verksamheten har 11 forskargrupper samt en administrativ grupp.

Den administrativa gruppen innefattar samtliga stödfunktioner såsom HR, ekonomi och studieadministration.  I gruppen kommer det att finnas två HR -generalister som arbetar i team med hela bredden av HR- uppdrag, i samverkan med övriga i administrativa gruppen samt med centrala HR-avdelningen på Uppsala Universitet.

Arbetsuppgifter:

Som HR- generalist  arbetar du med att säkerställa en effektiv och rättssäker administration gällande HR relaterade arbetsuppdrag. Du har ett viktigt ansvar i att hålla dig uppdaterad vid förändringar i lag, avtal, regelverk, arbetsflöden, rutiner och ser till att informera och presentera detta till berörda inom organisationen. Service och täta kontakter med medarbetare samt konsultativt stöd och rådgivning till institutionens prefekt och forskargruppsledare i strategiska och operativa HR-frågor utgör grunden i ditt arbete som HR generalist. Grundläggande arbetsuppgifter är också att handlägga, samordna, och bevaka institutionens HR-ärenden.

Bland arbetsuppgifterna och ansvarsområdena  finns kompetensförsörjningsplanering, rekrytering, ledar- och medarbetarskap, arbetsmiljö- och hälsa, lika villkor, anställningsvillkor, lönebildning, verksamhetsutveckling och omställning.  I arbetet ingår också  samarbete, administration och kontakt med andra externa myndigheter som t.ex. Försäkringskassan, Migrationsverket och Skatteverket samt Hälso - och sjukvården. I arbetsuppgifterna kan det också ingå administration och projekt  som berör områden utanför HR generalistens närmaste arbetsuppgifter.

Kvalifikationskrav:

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen inom HR-området eller motsvarande erfarenhet som institutionen bedömer som likvärdig. Mycket stor vikt läggs vid personlig lämplighet, såsom samarbets- och initiativförmåga, organisationsförmåga, noggrannhet och effektivitet samt självständighet. Ett krav är  också aktuell kunskap att arbeta i olika digitala miljöer då du kommer att arbeta i flera olika administrativa system, som kontinuerligt utvecklas.

Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

Meriterande är aktuell erfarenhet av arbete inom HR-området, gärna med arbetsuppgifter som specificeras ovan och inom universitet och högskola och/eller erfarenhet från arbete med serviceinriktning.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

Tillträde: Efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av 
Carina Ahlstedt, administrativ chef/bitr. prefekt
carina.ahlstedt@pubcare.uu.se, 070-1679594

Välkommen med din ansökan senast den 17 Oktober 2018, UFV-PA 2018/3373.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej