Inaktiv platsannons

Drifttekniker Vikariat i Uppsala

Om tjänsten

Vattenfall Värme söker nu en vikarierande Drifttekniker till anläggningen i Uppsala.

Vattenfall AB Värme Uppsala driver och utvecklar Vattenfalls fjärrvärmeverksamhet i Uppsala och Knivsta kommun. Området är expansivt och vi jobbar aktivt med att vara förstahandsvalet för kunden. Värme Uppsala har som mål att bli CO2-neutrala senast 2030 vilket gör att vi nu investerar ca 3 miljarder kronor i att bygga nya anläggningar samt ställa om befintliga till förnyelsebara bränslen. Underhållsavdelningens roll är att säkerställa driftsäkerheten hos produktionsanläggningarna genom ett väl planerat och kvalitativt underhåll, både på kort och lång sikt. 

Dina arbetsuppgifter som Drifttekniker 
Som Drifttekniker kommer du att ha ett stort ansvar och säkerställer att processen fungerar ute i anläggningarna och i samarbete med kontrollrumsingenjör upprätthåller du en säker leverans av fjärrvärme, ånga, fjärrkyla och el till våra kunder. Du utför även mindre reparationsarbete och förebyggande underhåll. Som drifttekniker ingår du i ett av sex produktionslag som idag arbetar tre-skift. Ditt skiftlag ansvarar för att anläggningarna producerar optimalt enligt fastlagd plan.
 

Som Drifttekniker behöver du ha följande kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant utbildning inom området, exempelvis ingenjör eller tekniker på högskolenivå alternativt relevant YH-utbildning eller motsvarande erfarenhet från arbete som Drifttekniker från kraftvärmeverk eller annan processindustri.
Du ska vara en serviceinriktad problemlösare med god samarbetsförmåga då man arbetar nära varandra i skiftlaget och löser tillsammans de uppgifter som dyker upp. Vi tror därför att du trivs med att driva dina egna processer och har ett högt säkerhetstänk. Du bör även ha datorvana för att hantera felanmälan i underhållsystem och viss administration. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och bör ha baskunskaper i Engelska. B-körkort är meriterande.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Magnus Anundsson, 0730-389013. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Shala Jamshid,

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 31 Oktober 2018. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum, vi tar inte emot ansökningar via mail.

Tjänsten är ett vikariat då en av våra medarbetare ska vara föräldraledig. Den tilltänkta kan starta omgående då en överlappning är att föredra. Vikariatet sträcker sig fram till 2019-08-25. Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att registerkontroll och drogtest kommer att genomföras innan anställning.

Fackliga representanter är Kalle Almqvist, Akademikerna, Kjell Karlsson Ledarna, Göran H. Johansson SEKO och Patrik Nenzén, Unionen. Du når dem alla via Vattenfalls växel, 08-739 50 00. 

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Vår organisation
Vattenfalls affärsenhet Värme Sverige producerar, distribuerar och säljer värme, ånga, kyla och el. Våra kunder är företag, kommuner, landsting, privata fastighetsägare villakunder och bostadsrättsföreningar. Huvudprodukten är fjärrvärme, som är en enkel, säker, bekväm och tillförlitlig form av uppvärmning. Bränslet består i huvudsak av olika former av biomassa, avfall och torv som ger låga miljöpåverkande utsläpp. Vi är idag omkring 370 medarbetare och omsätter 2,9 miljarder kronor.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Uppsala | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)