Inaktiv platsannons

Beräkningsingenjör Säkerhetsanalys/Termohydraulik i Stockholm (Solna)

Om tjänsten

Är du en beräkningsingenjör och söker nya utmaningar? Trivs du i en roll där du får arbeta i projektform med många kontaktytor?
  
Avdelningen Nukleär Design och Analys söker en ny kollega som vill fördjupa sig i termohydraulik och säkerhetsanalys för kokvattenreaktorer.
  
Avdelningens kompetensområden är reaktorfysik, termohydraulik och säkerhetsanalys för både tryck- och kokvattenreaktorer. I avdelningens uppdrag ingår bland annat att ta fram den nukleära designen för det kärnbränsle som varje år levereras till Vattenfalls kärnkraftsreaktorer i Ringhals och Forsmark, göra härddesigner med tillhörande säkerhetskontroller inför reaktorernas årliga omladdningar samt att granska och utvärdera nya bränslekonstruktioner.
  
Din roll som beräkningsingenjör
Ditt arbete kommer huvudsakligen bestå av analysarbete för Vattenfalls kokvattenreaktorer inom området säkerhetskontroll av bränsle- och härddesign, där termohydraulik spelar en viktig roll. I arbetet ingår att med hjälp av avancerade beräkningsprogram (POLCA, SIMULATE, SIMULATE-3K, BISON och TRACE) simulera hur olika stationära och dynamiska förlopp i reaktorhärden påverkar kärnbränslet.
  
Arbetet innebär kontakter med kollegor inom företaget och i Forsmark och Ringhals samt våra leverantörer av kärnbränsle och beräkningsprogram. Tillsammans med kraftverken och våra leverantörer arbetar vi ständigt med att förbättra våra arbetsprocesser och produkter. Inom tjänsten finns också stora möjligheter till breddning och fördjupning inom avdelningens andra verksamhetsområden.
  
Kvalifikationer
• Utbildad civilingenjör inom teknisk fysik, energiteknik eller motsvarande
• Erfarenhet av arbete som beräkningsingenjör
• Erfarenhet av säkerhetsanalyser/Termohydraulik för kok- och/eller tryckvattenreaktorer är meriterande
  
Som person är du analytisk, noggrann och kvalitetsmedveten. Du arbetar självständigt och tar egna initiativ. Du levererar åtagna uppdrag enligt överenskomna tidplaner. Du uppskattar att arbeta tillsammans med andra i olika projekt och du har en god förmåga att dokumentera dina jobb och presentera dem för andra. Du kan uttrycka dig i tal och i skrift på både svenska och engelska.
  
Vi erbjuder dig ett spännande och varierande arbete med stort ansvar för egen planering och utförande. Tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende erbjuder vi dig en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv. Vi är måna om våra medarbetares kompetensutveckling och ser utbildningar som en naturlig del i yrkesrollen. Du omges även av mycket kompetenta och erfarna kollegor vilket skapar ett inspirerande arbetsklimat och goda möjligheter till personlig utveckling.
  
Placeringsort Solna.
  

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm (Solna)
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)