Inaktiv platsannons

Skattespecialist med fokus på avtalsskatter i Västerås

Om tjänsten

Utmana dig själv i en internationell miljö där du får jobba nära kärnverksamheten på ABB! På skatteavdelningen inom ABB Corporate i Västerås ansvarar vi för de skattefrågor som förekommer inom ABB Sverige. En viktig del av arbetet är att bistå ABBs affärsenheter med rådgivning. Som skattespecialist blir du en del av ett sammansvetsat, engagerat och erfaret team av specialister inom svensk och internationell bolagsbeskattning, moms och TP.

Uppgifter :

Ditt övergripande ansvarsområde blir skatterådgivning i samband med gränsöverskridande projekt. I dina arbetsuppgifter ingår rådgivning, kvalitetssäkring och att bistå med rapportering av inkomstskatt och inkomstdeklarationer för sådana projekt. Du kommer också att bistå vid skatterevisioner eller liknande utredningar. Det här är en varierande och spännande utmaning där du kontinuerligt arbetar med vår kärnverksamhet både lokalt och internationellt. Du kommer få stora möjligheter att påverka och utveckla rollen inom Sverige och även få globala uppgifter.

Krav:

Du är social, trygg, pålitlig och har ett gott omdöme. Med din analytiska förmåga i kombination med ditt fokus på kvalitet kan du föreslå långsiktiga och hållbara lösningar. Eftersom du blir en del av en arbetsplats med högt tempo och varierande arbetsuppgifter är det också viktigt att du är stresstålig.

Du är civilekonom eller jurist och har minst fyra till fem års erfarenhet av internationella skattefrågor i stora företag, eller annan relevant erfarenhet. Du har även erfarenhet av rådgivning i affärsverksamhet och vana av att läsa kontrakt. Du bör ha erfarenhet av och tycka att det är roligt att kommunicera muntligt och skriftligt både till större och mindre grupper. Eftersom du kommer bli del av en global verksamhet behöver du kunna tala och skriva flytande på engelska.

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Västerås
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Västerås | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)