Inaktiv platsannons

Ledande konstruktör – Process Industries i Västerås

Om tjänsten

Du blir en del av ABB Process Industries i Västerås och du kommer från start att leda konstruktionsarbetet i ett nytt spännande projekt. Process Industries är en affärsenhet inom ABB:s division Process Automation och levererar kompletta anläggningsprojekt och systemlösningar till b.la. papper- och metallindustrin. Enheten är branschansvarig inom svensk marknad och ABB:s samlade resurs för genomförande av totalprojekt inom dessa båda branscher. Just nu råder det högtryck inom svensk massa- och papperstillverkning. Nya anläggningar uppförs och gamla byggs om för att anpassas till marknadens krav och efterfrågan. Inom ABB är vi en viktig del av denna expansion. En typisk leverans innehåller kraft-,driv- och styrsystem samt projektledning, konstruktion, installation och igångkörning. Drivsystemen integreras i ABB:s 800xA-plattform och används vid tillämpningar inom pappersmaskiner och valsverk, men också för testriggar till fordonsindustrin.

Uppgifter :

Från start kommer du att arbeta i ett nytt spännande projekt. Du har en ledande roll i ett projektteam som konstruerar samt sätter samman drifter, motorer, transformatorer och styrsystem till nyckelfärdiga anläggningar. Gruppen arbetar med anläggningskonstruktion, medverkande vid dimensionering av drivsystem samt upprättande av montageunderlag. Du har en viktig roll ända från säljfasen till idrifttagning, i nära samarbete med kund och våra erfarna medarbetare. Under arbetets gång kommer du att stötta kunden vid tekniska frågeställningar och ha en tät kontakt med projektledaren.

Våra världsledande produkter utvecklas i hög takt, vilket innebär att du kommer att arbeta med såväl ny som äldre teknik på plats hos kunden. Som en del av vår expanderande verksamhet får du möjlighet att fördjupa dina tekniska kunskaper och utveckla ditt ledarskap. I Sverige finns vi i huvudsak i Västerås. Dessutom har vi medarbetare i Finland och Tjeckien.

Krav:

För att passa i rollen bör du ha högskoleingenjörsexamen inom automation med minst 5 års arbetslivserfarenhet alternativt gedigen erfarenhet av anläggningskonstruktion eller liknande arbetsuppgifter. Du har tidigare erfarenhet av att leda andra.

Det är meriterande om du har kunskaper om elmaskiner, som motorer och transformatorer, samt frekvens- och strömriktare samt erfarenhet från processindustrin. Vidare bör du vara van vid industriella styrsystem, ha god IT-vana och gärna branschkunskap från massa- och pappersindustrin alt. järn och stål. Erfarenhet av ABB:s produkter och system är meriterande. Det är ett krav att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser att du som person är trygg i dig själv. Du arbetar med stort kundfokus och har en god samarbetsförmåga.

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Västerås
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Västerås | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)