Inaktiv platsannons

Chef Affärsanalys i Stockholm

Om tjänsten

Dagab Inköp & Logistik AB är en gemensam organisation för inköp, lager och transport till Willys, Hemköp och Axfoods övriga butikskedjor. Dagab Inköp & Logistik är en del av Axfood AB som är noterat på Nasdaq Stockholm AB:s Large Cap-lista. Hos oss ger drivkraft växtkraft – och inom koncernen utvecklas vi tillsammans.

Bli en av oss

Vi vill fortsätta vår framgångsresa som företag och vill därför öka fokus i vårt beslutsfattande till att bli mer datadrivet. Genom att lära känna våra kunder bättre kommer vi kunna förbättra kunderbjudandet ytterligare. Vår företagskultur präglas av uppmuntran, samarbete och medmänsklighet. Det är högt i tak och finns alltid utrymme för att fånga upp och lyfta initiativ och nya idéer.

Vill du vara starkt bidragande till att skapa ett mer datadrivet Axfood och därigenom förbättra vår konkurrenskraft och kundnytta? Vi söker en Chef för Affärsanalys, en tvärfunktionell enhet som arbetar tillsammans med hela Dagab Inköp & Logistik och övriga koncernbolag inom Axfood. Ditt team kommer kort och gott realisera affärsnytta genom att fullt ut nyttja den stora mängd av data som Axfood besitter och omvandla denna till lättillgängliga insikter som leder till bättre beslut. Det analytiska teamet kommer att ha en central uppgift i en datadriven organisation att öka organisationens förståelse för - och kunskap om - analys.

Det här får du göra

Du kommer leda ett analytiskt team bestående av Analytiker, Data Scientists, Space Managers samt Affärsutvecklare inom sortiment. Teamet kommer arbeta tvärfunktionellt inom Dagab och med övriga koncernbolag Axfood, (Axfood AB, IT och kedjor) med ansvar för att driva strategisk utveckling inom Axfoods Kategoriprocess.

I övrigt kommer du bland annat ansvara för att:

Implementera en mer datadriven kultur i många av våra affärsprocesser

Få möjligheten att verka i en snabbrörlig bransch och vara drivande i att skapa beslutsstöd som bidrar till effektiviseringar, besparingar och försäljningsökningar

Kommunicera dessa insikter och stödja beslutsfattare till mer datadrivna och insiktsfulla beslut i våra affärsprocesser

Driva förändringsprocessen inom berörda affärsprocesser, i syfte att realisera hela affärspotentialen

Det här förväntar vi oss

Civilingenjör/civilekonom (eller likvärdig utbildning)

Minst 10 års erfarenhet från att ha arbetat som managementkonsult, projektledare och/eller affärsanalytiker

Meriterande om du har 2–4 års erfarenhet av att leverera projekt inom detaljhandel som ex. sortiment & inköp, CRM, pris- /kampanjprocesser, men viktigast är att du har konsulterfarenhet och ett stort intresse för detaljhandel

Entusiastisk och nyfiken, stark vilja att utvecklas och dela med dig av dina erfarenheter

Behärskar svenska och engelska i tal och skrift

Som person är du bra på att skapa goda och långsiktiga relationer, du är kommunikativ och har lätt för samarbeten. Du besitter en god initiativförmåga och har en inre drivkraft och uppskattar en roll med högt tempo och varierande arbetsuppgifter.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Restaurang, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Restaurang | Deltidsjobb