Inaktiv platsannons

CFO till Willys AB i Göteborg

Om tjänsten

Willys är Sveriges ledande lågpriskedja inom dagligvaruhandeln. Genom vår affärsidé, Sveriges billigaste matkasse, bidrar vi till att sätta bra mat på fler svenska middagsbord. Willys har idag mer än 200 butiker från Kalix i norr till Trelleborg i söder. I Willys AB ingår kedjorna Willys, Willys Hemma samt den nyligen förvärvade gränshandelskedjan Eurocash. Vi omsätter tillsammans drygt 25 miljarder kronor (2017) och ingår i Axfood, som är noterat på Nasdaq Stockholm och har Axel Johnson AB som huvudägare

Bli en av oss

Då Willys nuvarande CFO går i pension under våren 2019, söker vi nu hans efterträdare. Vi söker en proaktiv och affärsinriktad person som vill arbeta i ett expansivt och framgångsrikt företag. Willys kännetecknas av en jordnära kultur med hög professionalism och mycket drivkraft.

Det här får du göra

Som CFO leder du en organisation bestående av totalt 16 ambitiösa medarbetare med tre direktrapporterande för avdelningarna Redovisning, Affärskontroll samt IT/Butikssystem. Tillsammans med din organisation driver du ett aktivt utvecklingsarbete för att förenkla och tydliggöra arbetssätt, organisation, roller och ansvar.

Du arbetar affärs- och framåtriktat med verksamhetsstyrning och analyser men du har också ett övergripande ansvar för Willys bokslut, budgetprocess, löpande prognoser, bonusberäkningar samt den finansiella rapporteringen. För den löpande redovisningen finns ett SSC (Shared Service Center) i Jönköping där du och redovisningsansvarige fungerar som kravställare.

Du ansvarar för uppföljning och analys på övergripande nivå i syfte att driva effektivitetsförbättringar inom verksamhetens kärnområden för att därigenom öka lönsamheten. Du arbetar med allt från stora, strategiska projekt till detaljerade analyser och du blir ett mycket viktigt bollplank och stöd till Willys VD samt övriga i ledningsgruppen.

Du sitter med i Willys ledningsgrupp och rapporterar till Willys VD. Du ingår också i en ekonomistyrgrupp för Axfood-koncernen, ledd av koncernens CFO, vars främsta syfte är att driva utvecklingen inom ekonomiområdet framåt och där du förväntas ta en aktiv roll.

Tjänsten är placerad på Willys supportkontor i Göteborg.

Det här förväntar vi oss

För att lyckas i rollen ser vi att du har:

• Några års erfarenhet som CFO i ett relativt stort företag.
• Flera års erfarenhet av kvalificerat ekonomi-/controllingarbete inom en detaljhandelskedja.
• Ett stort intresse för affären, analys och verksamhetsstyrning tillsammans med goda kunskaper i redovisning.
• Erfarenhet av att driva större projekt.
• Förmåga och vilja att växla mellan övergripande strategifrågor till att själv kavla upp ärmarna och göra detaljerade analyser.
• Förmåga att arbeta i en matris och en vilja att utveckla ekonomifunktionen tillsammans med din organisation, Axfood och SSC.

Som person är du analytisk, prestigelös och lösningsorienterad. Du har strategisk höjd och ett helhetsperspektiv, kombinerat med hög kompetens för arbete med detaljerna för kravställan mot bl a SSC. Du är proaktiv och har ett genuint intresse för att utveckla företagets affär samtidigt som du ser till att det är ordning och reda i siffrorna. Du är kommunikativ och samarbetsvillig med en förmåga att bygga relationer, samt har integritet.

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Restaurang, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Detaljhandel | Restaurang | Deltidsjobb