Inaktiv platsannons

Laboratorieingenjör i Obbola

SCA's mission, vision and core values are important tools in creating a company in which employees are united by common goals and in a shared ambition. Our core values are respect, excellence and responsibility.

Om tjänsten

Laboratorieingenjör SCA Obbola

Är du en person som gillar att analysera och vill utvecklas i en undersökande miljö? Vill du jobba i en självständig roll där struktur och noggrannhet är viktigt?

Din nästa utmaning

På laboratoriet arbetar totalt sex medarbetare med att utföra kontroller av fabrikens olika processteg så att produktionen kan styra processen mot uppsatta mål rörande kvalité och miljö. Laboratoriet samarbetar tillsammans med Processingenjörerna i olika förbättringsprojekt.


Som Laboratorieingenjör ansvarar du för all miljörapportering både internt samt externt, exempelvis månadsrapportering till Länsstyrelsen, årliga miljörapporteringen till SCA centralt samt miljörapportering enligt NFS 2016:8. Arbetet innebär att du sammanställer och utarbetar rapporter i linje med tillsynsmyndigheters krav och föreskrifter. I rollen ingår du även i fabrikens kemikaliegrupp och ansvarar för uppdateringar i kemikalieregistret samt handläggning av ansökningar av nya kemikalier. Detta innebär att du arbetar en hel del dokumentation och uppföljning.


Då Laboratoriet är ackrediterat så ingår det även i rollen att vara kvalitetsansvarig för detta system. Detta innebär att bland annat att årligen utvärdera efterlevnad samt initiera förbättringar. I tjänsten ingår även upprätthållande och strukturering av fabrikens kvalitets-, miljö- och energiledningssystem. Som en del i detta ingår att aktivt medverka som internrevisor för dessa system.


I rollen som Laboratorieingenjör har du har ett nära samarbetet med myndigheter samt kollegor från olika avdelningar och enheter inom SCA. I tjänsten ingår även att ersätta inne på Laboratoriet vid ledigheter och annan frånvaro samt hjälpa till att samordna extra provtagning och externa analyser.

Vem är du?

Vi söker dig med universitets- eller högskoleutbildning inom kemi eller liknande. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande. Vi ser gärna att du har kunskap gällande laborativt arbete.


Rollen som Laboratorieingenjör ställer höga krav på samarbetsförmåga och initiativtagande. Vi söker en professionell medarbetare med en positiv grundsyn som tar ett stort eget ansvar och med en stark egen motor. Du kommer arbeta tillsammans och vara en del av ett härligt gang!


För att du ska trivas i rollen ska du vara analytiskt lagd och tycka om ett varierande arbete med delar som problemlösning och utveckling av arbetssätt och rutiner. Som person är du strukturerad och noggrann och du känner dig trygg med att kommunicera, handleda och driva arbetet framåt i samarbete med andra. För oss är det också viktigt att din personlighet och ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder ett arbete där varje dag är stimulerande, varierande och händelserikt. Du kommer jobba i ett team med engagerande kollegor.


Hållbarhet, innovation och omtanke genomsyrar allt vi gör inom SCA och därför är vi intresserade av individer som vill göra skillnad och vågar tänka nytt. På SCA bryr vi oss om dig som anställd. Vi strävar efter en hälsosam arbetsmiljö som ger dig förutsättningar för ett hållbart och roligt arbetsliv, oavsett var du är i livet.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Obbola
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Obbola | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)