Inaktiv platsannons

Examensarbete 30HP; Optimering av metodval för kolfiberverktyg i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

I affärsområdet Industrial Products & Services (IPS) ingår affärsenheterna Aerostructures, Avionics och Combitech, samt Ventures portfölj av hel- och delägda företag. IPS fungerar som en holdingorganisation där varje verksamhet utvecklar och arbetar med strategier för lönsam tillväxt efter förutsättningarna på respektive marknad. En stor del av affärerna sker på en så kallad business-to-business-marknad. Affärsområdet har cirka 2400 medarbetare och omsätter ungefär 4 miljarder SEK.

Din placering blir på affärsenhet Aerostructures. Saabs kompetens och know-how kring flygplansstruktur koncentreras inom affärsenheten som utvecklar, industrialiserar och tillverkar flygplansstruktur för främst den civila marknaden. Verksamheten inom Aerostructures omfattar utveckling och produktion av strukturenheter för våra Airbus- och Boeingprogram samt kompositproduktion för Gripen.

Din framtida utmaning

Syftet med examensarbetet är att ta fram en modell för optimering och utvärdering av metodval till formgivande kolfiberverktyg utifrån gällande kund- och projektkrav. Modellen skall fungera som stöd till konstruktören vid konceptstudier, utvecklingsarbete samt offertarbete.

Examensarbetet utförs på avdelningen för verktygskonstruktion, Utveckling & Industrialisering, Saab Aerostructures i Linköping. Saab tillhandahåller dator, relevant programvara och all utrustning som krävs. Studien beräknas starta i januari 2019 och kommer att pågå under 20 veckor. Handledare från Saab finns med under hela examensarbetet.

Examensarbetet innehåller; 

- Upplärning av nuvarande metod på SAAB

- Sammanställning av befintlig data

- Ta fram ny metod

Den du är idag

Vi söker 1-2 studenter på civilingenjörsnivå för utförandet av examensarbete. Lämplig inriktning är maskinteknik, produktionsteknik, produktutveckling eller liknande. Kurser inom konceptgenerering och produktutveckling är ett krav.

Examensarbetet sker i stor del under eget ansvar. Förmåga att vara initiativrik, utforskande och noggrann ses som önskvärda egenskaper hos studenten.

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Examensarbete
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej