Inaktiv platsannons

Sektionschef i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Sektionschef. Vi vill ha din ansökan senast den 2 november.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

Enheten Processtöd och kvalité genomgår nu en förändring och kommer att fördelas i två sektioner - en sektion i nord och en i syd. Vi söker därför två sektionschefer till de nybildade sektionerna.

Som sektionschef leder och utvecklar du arbetet inom områdena risk och kvalitet. Du tycker om att leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och du driver utveckling genom att ta initiativ, inspirera och engagera, såväl medarbetare som kollegor. Tillsammans med dina medarbetare och andra verksamheter, interna som externa, arbetar du för att nå enhetliga och effektiva arbetssätt och förbättra verksamheten. Du arbetar nära investeringsprojekten och övriga sektionschefer för att tillsammans resurssätta och skapa väl sammansatta projektgrupper. Sektionernas medarbetare består av kvalitets- och riskspecialister, strateger samt förvaltare för vårat ledningssystem och tillhörande IT-stöd.

I rollen ingår hantering av remisser och att agera stöd vid verksamhetsanalys, internrevisioner och ledningens genomgång.

Som sektionschef har du personalansvar för ca 15 medarbetare på ett flertal orter. Du har även verksamhets- och budgetansvar utifrån tydliga verksamhetsmål.

Möjliga placeringsorter för sektionen i nord är Luleå, Gävle eller Borlänge.

Möjliga placeringsorter för sektionen i syd är Solna, Göteborg eller Malmö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp med inriktning mot kvalité och/eller risk. Alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har erfarenhet av att vara chef, projektledare, uppdragsledare, arbetsledare eller liknande
  • har erfarenhet av arbete med kvalitet- och riskhantering i större projekt eller organisation
  • har erfarenhet av arbete med utveckling och förvaltning av processer och arbetssätt.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av infrastrukturprojekt.

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Du förstår betydelsen av, och är bra på, att bygga relationer och samarbeten på olika nivåer. Du vårdar befintliga kontakter men är också initiativtagande i att skapa nya nätverk och kontaktvägar.

Övrig information

Intervjuer kommer att ske i Gävle och är beräknade enligt preliminär tidplan att ske under v. 47.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-11-02

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej