Inaktiv platsannons

IT-Projektledare till Vattenfall Vattenkraft i Luleå

Om tjänsten

Vill du vara med och påverka Vattenfall Vattenkrafts arbete för ett klimatsmart samhälle? Vattenfall Vattenkraft i Luleå söker nu en IT-projektledare. I den centrala IT-funktionen är vi ett team på fyra som tillsammans ansvarar för att systemlandskapet utvecklas och möter verksamhetens behov av nutida och framtida IT-stöd. Som projektledare har du en viktig roll i detta skeende. Din insats kommer att göra skillnad!
 
Din roll som IT-projektledare
Som projektledare har du en central roll i att driva våra viktigaste IT-projekt. Det är huvudsakligen projekt med stora inslag av förändringshantering i Vattenfall Vattenkrafts verksamhet. Men det kan även vara tekniktunga projekt gällande infrastruktur och IT-säkerhet. Du leder projekten självständigt enligt VPMM (Vattenfalls projektmodell) och rapporterar till respektive sponsor & styrgrupp. Vår verksamhet är spridd över hela landet så det är viktigt att du kan engagera en ofta geografiskt utspridd projektgrupp.
Den djupa tekniska kunskapen finns hos projektmedlemmarna och du använder din breda erfarenhet inom IT, och förståelse för hur IT-system och teknik kan användas för att effektivisera verksamheter, för att lotsa projekten framåt i rätt riktning.
 
Din bakgrund
I grunden har du en relevant akademisk examen (systemvetare eller liknande) och/eller motsvarande erfarenheter.
 
Du har minst 5 års erfarenhet av projektledning inom IT där du har arbetat enligt någon projektmodell, exempelvis PROPS/XLPM, PPS eller VPMM (Vattenfalls projektmodell). Det är meriterande om du har arbetat inom en stor och geografiskt spridd organisation.
 
Som person är du självgående, resultatinriktad och har en stark drivkraft att förbättra IT-system och processer för ökad verksamhetsnytta. Vi söker dig som har idéer och visioner som du vill förverkliga tillsammans med oss. Du arbetar bra tillsammans med andra människor, kommunicerar både muntligt och skriftligt på ett tydligt sätt och skapar goda relationer såväl internt som externt. Du är dessutom en person som vet hur bra ordning och reda skapas och bibehålls över tid. Vi förutsätter därför att du har goda språkkunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Luleå | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)