Inaktiv platsannons

Stakeholder Manager i Luleå

Stakeholder Manager – Vattenfall... En spännande vardag – för en fossilfri...   Vattenfall Vindkraft befinner sig i en spännande tillväxtfas och vi ser nu fram emot att kunna anställa en Stakeholder Manager, som...

Om tjänsten

Stakeholder Manager – Vattenfall Vindkraft
En spännande vardag – för en fossilfri framtid
 
Vattenfall Vindkraft befinner sig i en spännande tillväxtfas och vi ser nu fram emot att kunna anställa en Stakeholder Manager, som ska arbeta med kommunikationsfrågor för våra vindkraftsprojekt.
Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens energisystem. Vi erbjuder en arbetsplats präglad av engagemang, nyfikenhet, kompetens och samarbete med goda möjligheter till personlig utveckling.
 
Du kommer arbeta i Vattenfalls Affärsområde Vind, Projektutveckling Sverige, som ansvarar för att utveckla Vattenfalls portfölj av landbaserade vindkraftsprojekt i Sverige. Vi driver projekt från den första markförhandlingen, genom bl.a. miljötillståndsprocesserna, till och med investeringsbeslut och byggstart för vindkraftparkerna.
 
Rollen som Stakeholder Manager
Din roll blir att ansvara för framtagande och implementering av intressentplaner för ett antal av våra projekt. Det innebär bland annat att analysera, initiera och föra dialog med lokala och regionala intressenter, såsom bl.a. markägare, närboende, kommuner och lokalt näringsliv.
Du kommer att arbeta för att få lokal förankring i projekten. Det kan bl.a. innebära att vara på plats när projekten träffar olika intressentgrupper, att svara på frågor från allmänheten på möten eller telefon och få in artiklar i tidningen.
 
Du kommer också vara stöd för framför allt projektledarna vid mediakontakter, i bl.a. en coachande roll, samt ansvara för presskontakter och pressmeddelanden tillsammans med Vattenfall koncernens centrala kommunikationsavdelning.
Som Stakeholder Manager är du en del av flera projektteam och har ett nära samarbete med såväl projektledarna som övriga projektmedlemmar.
 
Vi söker dig som
Du är en diplomat i ditt sätt, är klar och tydlig. Det är väldigt viktigt att man har lätt för att kommunicera med alla möjliga olika intressenter. Du ska kunna möta dem där de befinner sig mentalt för våra projekt, vilket kan te sig väldigt olika. Vår förmåga att skapa goda relationer och acceptans för vår verksamhet är helt avgörande för hur vi lyckas i våra projekt.
Som person är du positiv, utåtriktad, initiativrik och framförallt lyhörd. Du har lätt för att bygga goda relationer och samarbetar väl. Det är även viktigt att du vill och kan ta egna initiativ och trivs att arbeta såväl självständigt som i team. Du trivs bra med att hantera många parallella projekt. Du har också den där speciella fingertoppskänslan för andra människor.
 
Kompetens- och erfarenhetskrav
 
• Vi söker dig som har relevant och avslutad utbildning, (gymnasial- och/eller högskolenivå)
• Mycket goda kommunikativa egenskaper i skrift och i tal, framför allt på svenska men även på engelska
• Minst 5 års erfarenhet som Stakeholder Manager / Kommunikatör
• Hög social kompetens med erfarenhet från externa möten och dialog med såväl förespråkare som motståndare till exploateringsprojekt (som t.ex. vindkraftsprojekt)
• Du är van vid att möta och föra dialog med olika typer av människor, samt organisera och leda informationsmöten
• Viss kunskap och/eller erfarenhet om energibranschen är nödvändig
• Erfarenhet av att både hantera och stödja andra i mediafrågor
 
Det är meriterande om du har
 
• Djupare kunskap och erfarenhet från vindkraftsbranschen
 
Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.
 
Placeringsort
Solna, Luleå eller Nyköping
Denna roll förutsätter att du har möjlighet att resa ca 5-8 dagar i månaden i tjänsten.
 
Frågor?
Rekryterande Chef Daniel Gustafsson kan svara på frågor om tjänsten och nås på tel. +46767707315
Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta vår rekryterare Anneli Jarlsheim på tel. 072-585 28 76
 
Ansök idag!
Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 28 okt 2018. Vi ser fram emot din ansökan!
 
 
Fackliga representanter: Rolf Ohlsson - Akademikerna, Christer Gustafsson - Ledarna, av Juha Siipilehto - SEKO samt Inger Strandberg - Unionen. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.
 
Our Organization
BA Wind is responsible for the development, construction, and operation of wind power. We manage the maintenance, operation, and continuous improvement of wind generation assets, safely and with the highest levels of availability and profitability. We carry out the sourcing and development of wind projects as well as having the full responsibility for wind project execution. We also perform the structuring and execution of project partnerships in accordance with overall wind strategy.
 
What we offer
Working at Vattenfall means more than ‘just’ having an interesting job in a result-orientated culture. Here you will be part of a challenging, complex and international work environment. We offer our employees competitive remuneration, training opportunities and personal development
 

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Luleå | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)