Inaktiv platsannons

ECAD / PLM specialist i Ludvika

Om tjänsten

Du kommer att ingå i ABB: s HVDC-enhet (High Voltage Direct Current) inom Power Grids-divisionen i Ludvika, som utvecklar, tillverkar och säljer DC-överföringssystem på en global marknad. Detta ABB-utvecklad HVDC-teknik används för att överföra el över långa sträckor och för kraft överföring via ubåtskablar. HVDC används också för att ansluta kraftsystem. HVDC Light ™ utvecklades av ABB och är i stor efterfrågan på marknaden idag. Tekniken är speciellt lämplig för kraftanläggningar där överliggande kraftledningar inte kan byggas eller där kraften är system behöver öka. HVDC Light används också för att ansluta offshore-strukturer som plattformar och vindkraftverk och erbjuder ett bra svar på dagens krav på miljövänliga lösningar. ECAD-verktyget är Engineering Base (EB), AUCOTECs tekniska plattform för hög effektivitet tekniskt samarbete. EB är objektorienterad, med SQL-databas som används i datorstödd Engineering Tools (CAE) som erbjuder lösningar för el, instrumentation och kraftteknik för de olika industrierna. Du kommer att arbeta i ett team med 12 specialister i ECAD / PLM (Engineering Base) och MCAD / PLM (NX / Teamcenter). Dina viktigaste intressenter kommer att vara globala användare av Engineering Base i Sverige, Indien, Kina, Kanada, Storbritannien, samt företagsledare på dessa webbplatser.

Uppgifter :

Som ECAD / PLM Specialist kan dina typiska uppgifter / ansvar inkludera, men är inte begränsade till, följande:

- Affärsanalys för översättning av företagskrav till konkreta, toppmoderna lösningar.

- Administration, installation och konfiguration av Engineering Base.

- Utbildning, problemlösning och support av Engineering Base.

- Applikationsrelaterad processutveckling med kontinuerliga förbättringar.

- Implementering och underhåll av ECAD standard- och basdesignbibliotek.

Krav:

Du har en kandidatexamen eller magisterexamen i teknik eller motsvarande. För att framgångsrikt ta på den här positionen så har du också behöver tekniska färdigheter. Flytande engelska krävs, medan svenska och andra ytterligare språk är högt värderade.

Erfarenhet från att arbeta som elektrisk designer eller systemadministratör med kunskaper i elverktyg speciellt Engineering Base samt erfarenhet från att anpassa, skapa makro anpassningar i EB (C-sharp, VBA) för kodutveckling är kvalificerad.

Andra viktiga egenskaper är din förmåga att samarbeta med dina kollegor och färdigheter i att dokumentera installationer och skapa riktlinjer. Slutligen är du exakt och organiserad samt pedagogisk och säker på din roll.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Ludvika
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Ludvika | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)