Inaktiv platsannons

Senior mjukvaruutvecklare - Video and Graphics för Gripen i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Du kommer att ingå i sektionen Sensorfusion & Taktisk Styrning som är en av 12 sektioner inom området Taktiska system. Sektionen arbetar med informationsbehandling av sensordata och annan taktisk information inom följande domäner: sensorfusion, situationsanalys, resurshantering/multi-sensorstyrning, uppdragshantering samt bild- och videohantering.

Vi ser en fortsatt tillväxt av teknikområdet och vill nu förstärka sektionen med fler erfarna system- och mjukvaruutvecklare med erfarenhet av utveckling av bild- och videosystem.

Din framtida utmaning

Du kommer att ingå i ett av våra tvärfunktionella agila scrumteam som hanterar avbildningssystemet (eng. Imaging System) i Gripen. Teamet arbetar med tekniker för informationsbehandling av bild- och videoinformation och ser till att all geografisk relaterad information hänger ihop i tid och rum genom att skapa en 3-dimensionell virtuell värld utifrån all tillgänglig information i systemet t.ex. bildinformation, sensorinmätta objekt och karta.

I din roll kommer du att arbeta med arkitektur, systemdesign, mjukvaruutveckling samt integration och test av avbildningssystemets funktioner. Teamet du ingår i är självbestämmande med fullt ansvar för sina tilldelade applikationer och funktioner.

Vi arbetar med agila arbetsmetoder och med en blandning av beprövade och moderna verktyg som till exempel Git, Bitbucket, Jira och Confluence. Teamet arbetar enligt modellbaserat arbetssätt och implementationen sker i C++, Matlab och Python.

Den du är idag

Vi söker dig som har ett genuint intresse av teknik och mjukvara och trivs i agila team. Du har en god förmåga att självständigt driva ditt arbete och tycker att det är intressant att arbeta i hela utvecklingskedjan från koncept till färdigt system.

Du är högskole- eller civilingenjör med minst 5 års erfarenhet av system- och mjukvaruutveckling av komplexa system med goda kunskaper inom C++. Du får också gärna ha kunskaper i Rhapsody/SysML, Matlab och OpenGL men det är inget krav. Har du intresse för signalteori, rendering och matematik, speciellt optimeringslära, linjär algebra och tredimensionell geometri är det också en fördel för rollen. Utifrån din kunskap och ditt intresse kommer det även att finnas möjlighet ta tekniska ledarroller.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Placeringsort är Linköping.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Lindström, 013-35 55 05, . 

Om du tycker att detta verkar intressant, tveka inte att söka. Urval sker löpande så skicka in din ansökan omgående.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)