Inaktiv platsannons

30 hp Modell för simulering av processutrustning i Oskarshamn

Om tjänsten

Examensarbete Produktionsteknik Kaross

Bakgrund

I Scanias nya karossfabrik i Oskarshamn, liksom i övriga fordonsindustrin, går produktion dygnet runt. Tillfällen att införa förbättringar är få men nödvändiga för att inte stagnera i arbetet att producera en kaross av premiumkvalité. Vår Karossfabrik innehåller ca 300 robotar, förbättringstakten måste ökas men med bibehållen tillgänglighet.

Ett hjälpmedel för att säkerställa att förändringar som införs får önskvärd effekt är att simulera processen i så stor grad som möjligt. För att få så stor tillförlitlighet i resultatet som möjligt är beroende på hur välgjord den virtuella modellen av processutrustningen är.

Arbetet bör inledas med en teoretisk del där kartläggning av befintliga förutsättningar samt utvärdering av olika system. Därefter ta fram en virtuell modell av en process utrustning och verifiera mot verkligheten

Mål

  • Jämförelsestudie mellan olika simuleringssystem
  • Ta fram modell för en processutrustning
  • Verifiera framtagen modell

Uppdragsbeskrivning

  • Teoretisk studie av nyare teknik på marknaden och i forskningsvärlden, hur dessa fungerar, vilka fördelar och nackdelar som finns.
  • Experimentell studie baserad på resultat från teoretiska studien.

Utbildning/linje/inriktning

Maskin/Produktion/Robotik
Antal studenter: 1 st
Beräknad omfattning: Ca 20 v
Start: jan 2019

Kontaktpersoner/handledare

Kontaktperson: Fredrik Svensson, 0491-762353
Handledare: Patrik Linder, 0491-764131

About the job
  • Title: 30 hp Modell för simulering av processutrustning
  • Business area: Production
  • Country: Sweden
  • City: Oskarshamn
  • Last application date: 2018-12-20
  • Job Id: 20183369
About Scania
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Oskarshamn
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej