Inaktiv platsannons

Verkställande Direktör/Nätchef - Gotlands Elnät AB i Visby

Om tjänsten

Gotlands Energi AB med tillhörande dotterbolag Gotlands Elnät AB och Gotlands Elförsäljning AB, (GEAB) består av ca. 150 medarbetare som arbetar med elnät, fjärrvärme, elhandel, bredband och liknande energitjänster på Gotland.

GEAB går nu in i en spännande och utvecklande fas för att möta efterfrågan på förnybar energi med stora investeringar och omfattande utbyggnader av våra distributionsnät och produktionsresurser samtidigt som våra kunders behov inom energianvändningen utvecklas.

Vi erbjuder Dig ett spännande och intressant arbete i en dynamisk energibransch med hela Gotland som arbetsfält.

Som VD kommer du att 
• ha operativt ansvar samt resultatansvar för den legala verksamheten i elnätsbolaget
• leda, utveckla och följa upp verksamheten, Gotlands Elnät, för att uppnå verksamhetens ekonomiska och kvalitativa mål
• upprätta budget och affärsplan samt genomföra uppföljning
• driva ständiga förbättringar, säkerställa en effektiv verksamhet, en aktiv anläggningshantering och hög leveranskvalitet i det gotländska elnätet i nära samarbete med kollegor och medarbetare
• etablera kontakt med samarbetspartners och  bygger goda relationer med ägare, kunder och övriga intressenter.
• rapportera till bolagets styrelse som består av ledamöter från Vattenfall och Region Gotland.
• ha direkt personalansvar för ledningsgruppen med 5 gruppchefer för vilka du upprättar och följer upp individuella utvecklingsplaner samt genomför medarbetar- och lönesamtal. Genom gruppcheferna säkerställer du god arbetsmiljö och medarbetarnöjdhet för cirka 80 medarbetare.

Vem är du
Du har dokumenterad erfarenhet av att leda personal och ansvara för affärsverksamhet. Som person är du prestigelös när du tillsammans med andra utvecklar verksamheten på ett effektivt och ändamålsenligt sätt som skapar värde och resultat. Du har erfarenhet av att etablera och vårda relationer med leverantörer och intressenter och ser det som en naturlig del av ditt arbete att hantera media både i marknadsföringssyfte och i kritiska lägen.

Vidare trivs du i rollen att leda chefer och medarbetare och visar det genom att du följer Vattenfalls ledarskapskriterier; tydlig, synlig och modig. Du har förmåga att skapa motivation, engagemang och delaktighet och kommunicerar tydligt gemensamma mål i enlighet med våra principer; Aktiv, Positiv, Öppen med ständigt fokus på Arbetsmiljö & Säkerhet.

Du har sannolikt en högskole-/civilingenjörsbakgrund med studieinriktning mot elkraftteknik eller annan relevant inriktning. Det är meriterande om du kompletterat din utbildning med ekonomi och juridik. Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift samt körkort B är krav för tjänsten. Resor ingår i tjänsten.

Placeringsort
Visby.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Visby
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Visby | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)